A fantasy rajongóknak jó dolguk lesz a közeljövőben, hiszen az Amazonra érkezik A Gyűrűk Ura sorozat, de ezen kívül a Trónok harca előzményszériája is legkorábban 2020-ban debütál. Úgy tűnik, hogy a világszerte népszerű Terry Pratchettet is felkapja a tévés ipar, hiszen a az Elveszett Proféciák után most a BBC bekérte a Korongvilág kis képernyős adaptációját is. A Korongvilág 6 epizódos lesz, a forgatókönyvet pedig az a Simon Allen jegyzi, aki a Válaszcsapáson és a Muskétásokon is dolgozott.

A Korongvilág Terry Pratchett legterjedelmesebb regényfolyama, az első rész 1983-ban jelent meg, az író 2015-ös haláláig pedig összesen 40 könyves folytatása született meg a műnek. Rengeteg forrás áll tehát a forgatókönyvíró rendelkezésére, a Nerdist nevű lap fel is vetette, hogy talán az egyik legérdekesebb az lenne, ha az elképesztően tehetségtelen varázslóval, Rincewinddel foglalkozna a széria.

Érdemes tudni a Korongvilágról, hogy nem klasszikus mese, inkább műfaji paródia. Így a regények sokszor olyan fantasy írókat parodizáltak ki, mint J. R. R. Tolkien vagy Robert E. Howard. A könyvek szerint a Korongot négy elefánt tartja, melyek egy világteknős hátán állnak, ami a világűrben halad, ismeretlen irányba. Ha valaki a Korong peremén átsétál, az kiesik a világűrbe, a hely mágikus ereje miatt pedig a fény lassabban terjed, mint a hang. Ilyen és ehhez hasonló őrültségekre kell majd tehát felkészülnünk a tévésorozatban is, melyben boszorkányok, varázslók, de még maga a Halál is tiszteletét teszi.

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor