.

Új heti, magyar sorozatokat készíthet a TV2 és az HBO

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 16:28
A TV2 a közelmúltban a napi formátumok mellett több, saját gyártású heti sorozatot is indított. 2017 december 2-án mutatták be a Korhatáros szerelem első évadát, mely 13 részes volt. A szériából berendelték a 10 részes folytatást is, mely 2018 őszén került képernyőre. Ugyancsak ebben az évben mutatkozott be a TV2-n a Bogaras szülők című sorozat, amely a holland Lice Mother adaptációja volt, és egy fiktív általános iskolában játszódott. Az elmúlt egy évben azonban nem adtak heti magyar sorozatot.
Január 6-án, a Sláger FM megújult műsorában, a Sláger Reggelben Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője meghívott vendég volt, aki az alkalmat kihasználva a szintén vendégként jelenlévő Kirády Attilát, a TV2 Csoport kreatív igazgatóját kérdezte az idei évről. "2020-ban heti sorozatokkal is tervezünk, a konkurenciához hasonlóan. Pilot epizódokat is készítettünk már ezekhez a produkciókhoz, vizsgáljuk, hogy melyik lehet a legérdekesebb közülük a nézőink számára" - árulta el a szakember. Az HBO 2011-ben mutatta be a Társas játék című magyar sorozatot, ezt követően pedig 2018-ig nem volt olyan év, amikor ne került volna valamilyen saját gyártású produkció új évaddal a képernyőre. 2012-ben indult Mácsai Pál főszereplésével a Terápia, majd 2015 őszén bemutatkozott a Miklósi család történetét elmesélő Aranyélet. 2019-ben a magyar HBO már egyáltalán nem jelentkezett magyar gyártású sorozattal, az iparági értesülések alapján pedig teljesen le is álltak ezek gyártásával. A Sláger Reggel tematikus, a tévészériák világát körüljáró adásában vendégeskedett Závorszky Anna, az HBO Magyarország producere is, aki a SorozatWiki főszerkesztőjének kérdésére cáfolta a pletykákat.
"Három magyar sorozatot fejlesztünk ebben a pillanatban. Ezek a már képernyőre készült produkciókhoz hasonlóan felismerhetően magyar történetek lesznek, eredeti írókkal. Sajnos a hivatalos bejelentést, hogy közülük melyik lesz a befutó, nem én fogom megtenni, erre tavaszig várni kell. De az biztos, hogy tervezzük, hogy visszatérünk a piacra" - mondta el a producer.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

További hírek

A Barátok közt egyik korábbi főszereplője volt az Álarcos énekes mai leleplezettje

Az RTL is vadonatúj műsort indít a koronavírusra reagálva

Mostantól minden hétvégén Star Wars filmeket sugároz az egyik magyar csatorna

Régóta várt, különleges magyar sorozat indulHozzászólások