.

Top 15: Ezek voltak a magyar HBO GO legnézettebb sorozatai 2020-ban

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 16. 20:40
Az HBO GO az egyik legnépszerűbb online videótár Magyarországon. Mára 7200 órányi tartalmat kínál, melynek túlnyomó többsége magyar szinkronnal vagy felirattal érhető el. 2020-ban ugyan nem volt Trónok harca, sem Csernobil és magyar gyártású sorozatot sem készítettek, mégis sok érdekes újdonságot hoztak el. 60 új sorozat jelent meg a platformon és 45 friss sorozatévad, ezeken kívül pedig rengeteg film, dokumentumfilm és gyermektartalom. Idén az HBO GO direkt felhasználóinak számában kétszámjegyű százalékos emelkedést tudhat magáénak. Szintén óriási növekedés történt a lejátszások tekintetében: a közvetlen előfizetők 2019-hez képes 41%-kal több tartalmat fogyasztottak. Meglepő, hogy ennek ellenére a heti tartalomfogyasztás átlaga szinte nem is emelkedett, tavaly egy felhasználó átlagosan 23 tartalmat fogyasztott, idén ez a szám 25.
Magyarország továbbra is kiugróan magas számokkal bír Európában streaming szempontból, Közép-Európában második a lengyelek mögött, és felveszi a versenyt több skandináv országgal is. A vírushelyzet miatt csökkent az ingázók száma, így a mobilfogyasztás helyett a nagyképernyőre tevődött át a hangsúly, de megugrott a laptopon "tévézők" száma is, a konzolok használata pedig megduplázódott. Most pedig nézzük, milyen sorozatokat néztek a legjobban az HBO GO-n a magyarok 2020-ban. A Top 15 első helyén az idei év egyik legnagyobb premierje a Westworld 3. évada végzett, a második A farkas gyermekei, a harmadik pedig A kívülálló. Mivel az HBO nem januárban, hanem december közepén adta ki a listát, a médiavállalat azt írja, hogy minden bizonnyal az "aranyérmet" végül Nicole Kidman és Hugh Grant sorozata, a most hatodik helyén lévő Tudhattad volna nyakába akaszthatják majd, amire egyre többen kattintanak.
A tavalyi év két világsikere, a Trónok harca 8. évada és a Csernobil erejét jól jelzik, hogy még mindig rengetegen nézik őket, előbbi a hatodik, utóbbi a negyedik helyen végzett. Ezen kívül a tavaly befejeződőtt Agymenők és a 2001-es Az elit alakulat is simán a legnézettebbek között van. Ebből pedig az látszik, hogy az HBO GO ereje nem csak a nagy premier gyors elhozásán van, hanem az emberek sok esetben itt nézik vissza a régi kedvenceiket. TOP 15 - LEGNÉZETTEBB SOROZATOK 2020-BAN (december közepéig) 1. Westworld 2. A farkas gyermekei (Raised by Wolves) 3. A kívülálló (The Outsider) 4. Csernobil (Chernobyl) 5. Tudhattad volna (The Undoing)* -> a tartalom nézettsége még nőni fog, hiszen a sorozatnak október végén volt a premierje 6. Trónok harca (Game of Thrones) 7. Nagy Katalin – A kezdetek (The Great) 8. Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) 9. Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials) 10. Agymenők (The Big Bang Theory) 11. The Walking Dead 12. Az új pápa (The New Pope) 13. Elit alakulat (Band of Brothers) 14. Love Life 15. ZéróZéróZéró


További hírek

Kiderült, hogy lesz-e idén Surivor VIP az RTL Klubon

A Föld lett az új Westworld, elindult az új, magyar sci-fi sorozat

Új tévécsatornát és új napi realityt indítanak Hajdú Péterék

Műsorváltozás lesz jövő héten az RTL Klubon


Hozzászólások