.

Több új sorozat is érkezik az egyik magyar csatornára

Írta: Szabó Dalma | 2021. február 07. 21:15
Új sorozatok jönnek februárban a dráma és krimi sorozatok otthonaként szolgáló Epic Drama. Krimi, történelmi és egy Emmy-díjas sorozat érkezése mellett, egy népszerű széria 3. évadját is műsorra tűzi a csatorna. A 20-as évek Németországában játszódó Babilon Berlin új, 3. évadának fő cselekményszála egy meggyilkolt színésznő ügye, amelyben Rath felügyelő (Volker Bruch) és Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) nyomoz, miközben veszély fenyegeti a demokráciát és összeomlik a tőzsde. A 16 részes évad premiere január 28-án volt, és minden csütörtök 21 órakor látható.
Február 3-án érkezett az 1464-ben a Tudor dinasztia előtti Angliában játszódó A fehér királyné, 10 részes első etapja, melyet szerdánként 21 órától követhetnek figyelemmel a nézők. A történet szerint vita folyik két család, a Lancaster-ház és a York-ház között arról, hogy ki a törvényes uralkodó. Lord Warwick manipulációja által a jóképű IV. Eduárdot koronázza meg a York-ház Anglia királyává. Azonban bonyodalom alakul ki, amikor Eduárd beleszeret az ellenség házához tartozó Elizabeth Woodville-be. Warwick terve a trón megszerzésére ezzel füstbe megy, azonban kitervel egy újat, amelyben lányának szánja a főszerepet. Nem lesz egyszerű dolga, mivel Margaret Beaufort a fiának, Henry Tudornak szánja a trónt. Ezzel megkezdődik három teljesen különböző, de ugyanannyira céltudatos nő küzdelme a koronáért. Agatha Christie nevét senkinek sem kell bemutatni, női amatőr detektív karaktere pedig pont annyira ismert világszerte, mint a megalkotója. A Jane Marple-ről szóló sorozat középpontjában a megoldásra váró bűntények állnak. Agatha Christie Marple kisasszonya címre keresztelt szériában végig követhetjük a nyomozást egy angliai kisfaluban, St. Mary Meadben, egy vonaton elkövetett gyilkosságügyében, de egy könyvtárban talált nő holtteste körül is megoldásra váró rejtélyek tűnnek fel. A 4 részből álló első évad február 6-án, 21 órakor debütál a csatornán.
Február 25-én érkezik a 13 részből álló, igaz történet alapján készült Manhattan, ami a második világháború alatt folyt atombomba fejlesztésbe nyújt betekintést. A sorozat első etapja minden csütörtök este 21:50-től lesz látható. Az amerikaiak az új-mexikói Los Alamost választják a Manhattan-terv színhelyének, ahol tudósok és családjaik próbálnak meg együtt élni a titkokkal és hazugságokkal. A sivatagi városba 1943-ban megérkezik Charlie Isaacs és felesége, ám a körülmények a kapcsolatukra is hatással vannak. Rivalizáló tudóscsoportok vesznek részt az atombomba fejlesztésben, az egyiket Reed Akley, míg a másikat Frank Winter vezeti, akinek botanikus felesége nem tud annak valódi hivatásáról, azonban gyanút fog, amikor változást figyel meg a helyi növények világában.


További hírek

Jövő héten szünetre megy az egyik fontos magyar sorozat az RTL Klubon

Az RTL is beszállt az Aranyélet készítőjének frissen díjat nyert sorozatötletébe

Márciusban új évaddal folytatódik az egyik legnépszerűbb kórházas sorozat Magyarországon

Új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata