Idén októberben is számos premier érkezik a Spektrumra, a Spektrum Home-ra, a TV Paprikára és a Sport TV-re. A Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás bűvészprodukciókban vesz részt, Sütő Enikő és Szomorú Miklós az ország legszebb kertjeit járja be, Havas Dóra pedig a hazai termelőkkel együtt főz majd. Képernyőre kerül David Attenbrough vadonatúj sorozata és sportközvetítésekben sem lesz hiány. Részletek az AMC sajtóközleményében:

hirdetés

Abrakadabra – titokzatos bűvészettörténet címmel egyedi, hiánypótló, saját gyártású sorozat indul útjára a Spektrumon, az elmúlt évtizedekben nem, vagy alig készült a témában ismeretterjesztő mű. A hatrészes alkotás a bűvészet vizuális műfajának ágait, azok kalandos történetét mutatja be Keresztes Tamás, hazánk egyik legnépszerűbb színészének moderálásával. A műsor betekintést enged a titkokba: megtudhatjuk, hogyan lopta le Rodolfo a közönség nyakkendőjét, hajlított kanalat Uri Geller, vagy szabadult ki bilincseiből Houdini. A nézők számtalan trükköt és varázslatot láthatnak a szabadulóművészet, a modern bűvészet, az illúziók és a mentalizmus világából is.

Az októberi Spektrum premierek sora Fikció vagy valóság címmel kezdődik, amely a filmtörténet legendás alakjainak igazi arcát mutatja be – már amennyiben fellelhető hús-vér ember a hős mögött. A sorozat annak jár utána, hogy miként születik egy-egy film ötlete, legyen szó krimikről vagy rémtörténetekről, kém vagy kalandfilmekről, kiderül, mennyi benne a valóság és mi az, mi csupán a képzelet szüleménye.

A csatorna változatos tartalmairól David Attenborough is gondoskodik, két produkciója kerül képernyőre a hónap végén. A háromrészes David Attenborough: Az élet színeiben a világhírű természettudós útra kel: Costa Rica esőerdőitől a havas Skót-felföldig megmutatja, milyen rendkívüli módokon használják az állatok a színeket. Kiderül, hogyan változnak meg a színek a felmelegedő bolygón, és milyen hatása van ennek az állatokra, valamint hogyan befolyásolja ez a fennmaradásért folytatott küzdelmüket. Nem kevésbé lesz érdekes a sorozat werkfilmje, mely Így készült: David Attenborough: Az élet színei címmel látható.

A Spektrum Home mindig a teljes kikapcsolódás világába röpíti a nézőket, ősszel sem lesz ez másképp. Sütő Enikő és Szomorú Miklós a vadonatúj, Álomkertek című sorozatban az ország legszemrevalóbb hazai kertjeit mutatja be. Az egyes epizódokban olyan helyekre látogatnak el, amelyekkel nem találkozni minden nap, legyen szó japánkertről vagy angolkertről, vagy éppen egy teljesen organikusan fenntartott parkról, ahol 5000 növény biztosítja az egész éven át tartó gyönyörű látványt. S mindeközben minden adásban hasznos tippeket, trükköket adnak, hogyan lehet még szebbé varázsolni az otthoni kertet.

Az álomvilágnak azonban ezzel még nincs vége, negyedik évaddal folytatódik ugyanis a Luxusra tervezve című népszerű széria, ahol szintén Sütő Enikő kalauzolja el a nézőket az ország nem mindennapi, prémium minőséget képviselő házaiba, villáiba, lakásaiba. Enikőhöz az új évadban Harrer Norbert belsőépítész csatlakozik, aki szakmai szemmel értékeli a látottakat, és közben saját tapasztalatból származó ötleteit is megosztja az érdeklődőkkel.

Aki pedig a Spektrum Home nyújtotta kikapcsolódás után valami finomságra vágyna, az tartson Havas Dórával, aki a Termelőtől a tányérig című saját gyártású TV Paprika produkcióban hazánk kedvelt élelmiszertermelőihez látogat el, hogy az ott termelt alapanyagokból mennyei finomságokat készítsen, ám előtte a tejtermékek, a pékáruk, a biogazdálkodás, és a sörkészítés rejtelmeibe is beavat. Dóra útvonala a hazai termelőkhöz a Dunántúlon, a Balaton-felvidéken át vezet a Dunakanyarba és az Alföldre, onnan pedig remélhetőleg, a TV Paprika képernyőjén keresztül egészen a nézők tányérjáig.

Az október a Sport TV-n is bőven tartogat rangos mérkőzéseket, hiszen a már zajló férfi és női kézilabda, a labdarúgó– és jégkorong Bajnokok Ligája is sok-sok rangadót ígér, akárcsak a Serie A sztárcsapatainak küzdelmei. A kosárlabda és a baseball rajongói számára kulcsfontosságú ez a hónap, hiszen kezdetét veszi az NBA alapszakasza, illetve az MLB rájátszása is. Igazi kuriózumnak ígérkezik a hónap második felében megrendezésre kerülő kézilabda-klubvilágbajnokság is.

Premier dátumok októberben:

Spektrum

  • Abrakadabra – titokzatos bűvészettörténet –október 23. 17:00
  • Fikció vagy valóság – október 1. 22:00
  • David Attenborough: Az élet színei – október 29. 16:20
  • Így készült – David Attenborough: Az élet színei – október 29. 18:50

Spektrum Home

  • Luxusra tervezve 4. évad – október 15. 21:00
  • Álomkertek – október 16. 21:00

TV Paprika

  • Termelőtől a tányérig – szeptember 27. 20:30

Sport TV

  • NBA, alapszakasz, rajt- október 18-ról 19-re virradóra, dupla meccsel

1:30 Boston Celtics-Philadelphia 76ers

4:00 Golden State Warriors-Los Angeles Lakers

hirdetés

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei