A Trónok harca a 8. évaddal befejeződik, azonban az HBO párhuzamosan dolgozik 5 előzménysorozaton egyszerre, melyek közül az első – szerencsés esetben – 2020 környékén képernyőre kerülhet. A fantasy zsánerén belül azonban lesz egy nagy kihívója a Trónok harca franchise-nak, ugyanis az Amazon bejelentette, hogy sikeres tárgyalások után több évados A Gyűrűk Ura sorozatot terveznek.

Peter Jackson hihetetlen sikerű filmtrilógiát készített J. R. R. Tolkien regényei alapján, aztán sajnos A hobbitot is három részben adaptálta a rendező, a többség viszont örömmel barangolta be újra és újra Középfölde tájait. Az Amazon bejelentette, hogy a tévés feldolgozás épp úgy, mint a Trónok harca esetében, előzmény lesz, így eddig meg nem filmesített történeteket láthatunk majd Tolkientól.

Nagyon érdekes, hogy az Amazon mennyire bízik a produkcióban, úgy tűnik, hogy minden áron akartak maguknak egy olyan szériát, mint a Trónok harca. A cég részéről, illetve a Tolkien örökséget kezelő társaság oldaláról is magabiztos nyilatkozatok láttak napvilágot, melyek már most több évados sorozatként emlegetik az új Gyűrűk Urát. Egyelőre premierdátumról nem volt szó a bejelentés kapcsán, azonban a szerződés magában foglal egy spinoffot is, amennyiben A Gyűrűk Ura sikeres lesz. A produkció az Amazon Prime-on lesz látható, meglátjuk, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon melyik csatornára jön, ha bemutatják egyáltalán.

hirdetés
hirdetés

A Trónok harca korábbi színésznője csatlakozott az egyik népszerű Marvel sorozat új évadához

Kiderült, hogy mikor jön a The Mandalorian 3. évada

Hamarosan érkezik a televíziós legendákról szóló műsor 2. évada a Spektrumra

Szűk két hónappal a premier után elkaszálták a Netflix vadonatúj horrorsorozatát

A Farm VIP-t és A nagy Őt érintő műsorváltozás lesz péntek este a TV2-n

Vadonatúj, reptéren forgó reality készül a TV2-re