Több év kihagyás után idén ismét látható lesz a Miss World Hungary a Dunán. A szépségverseny során 2023-ban egy új szabályt vezetnek be, ugyanis az egyik fordulóban a fürdőruhás bevonulás helyett, sportöltözékben mutatják meg magukat a hölgyek. Március 24-től várják a 17 és 27 év közötti lányok jelentkezését. Részletek a közmédia közleményében:

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Néhány év kényszerű kihagyás után ismét a Duna műsorán választják meg Magyarország legszebb lányát, aki egy évig viselheti majd a Miss World Hungary címet és lehetőséget kap arra, hogy az országot képviselje a nemzetközi finálén. A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak.

hirdetés

2023-ban egy teljesen megújult versenyt láthatnak majd a közmédia nézői, erről a versenyigazgatók, Rogán Cecília és Sarka Kata számoltak be.

„Tartalmi és arculati változások is lesznek az idei versenyben, csodaszép, új díszlet készül a televízióműsorhoz. Miss World Hungary-nek lenni nemcsak dicsőség, de hatalmas felelősség is, hiszen a cím viselője Magyarországot képviseli egy olyan világdöntőn, ahol több mint 70 ország versenyzője méreti meg magát. Hatalmas kaland, rendkívüli lehetőség, aminek első lépése a jelentkezés, amire március 24-től van lehetőség”

– nyilatkozta Rogán Cecília. Sarka Kata hozzátette, hogy a látványelemek változása mellett a tartalmat érintő újítások is lesznek.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A változó világ követelményeihez igazodva tolódnak a hangsúlyok is a versenyben. Természetesen az esztétikus külső, az arányos alkat továbbra is elvárt, ám ugyanilyen fontos, hogy a leendő szépségkirálynőnek határozott tervei és elképzelései legyenek arról, milyen ügyet karol fel, hogyan tudja támogatni az általa kiválasztott szervezetet és népszerűsíteni a jótékonysági kampányát. Ez kiemelten fontos, ahogy az is, hogy a győztes magabiztos angoltudással induljon neki a világversenynek, ez ma már elengedhetetlen”

– ismertette a részleteket Sarka Kata. További újdonságként említette, hogy a nemzetközi döntőhöz hasonlóan a Magyarország Szépe műsorában sem lesz már fürdőruhás bemutató, a lányok ehelyett sportöltözékben vonulnak majd végig a kifutón.

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban