Januárban írtuk meg, hogy a bíróság eltiltotta a TV2-t a Chili TV név használatától. Korábban a Paprika TV tulajdonosa és üzemeltetője, az AMC jelentette fel őket, ugyanis szerintük túlságosan hasonlít az ő tévéadójuk nevére. Nem sokkal később a TV2 Csoport közölte, hogy fellebbeznek és továbbra is Chili TV-nek fogják hívni a gasztrocsatornájukat. A per most fejeződött be, melyet a TV2 nyert. Részletek a csatorna közleményében:

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszéknek a TV2 Média Csoport Zrt-t a „Chili TV” név használatától eltiltó végzését megváltoztatva, az AMC ideiglenes intézkedés elrendelésére irányuló kérelmét elutasította. A döntés jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A másodfokú bíróság rámutatott, hogy elvégezte a megjelölések formális összevetését és ennek eredményeként arra jutott, hogy azok nem téveszthetők össze. Nyilvánvaló, hogy a „TV PAPRIKA” és a „Chili TV” szókapcsolatok domináns „Paprika” és „chili” elemei vizuálisan és fonetikailag is teljesen eltérnek egymástól. Az átlagos magyar fogyasztó számára a paprika szó magától értetődő jelentéstartalommal bír, azonban nem ilyen általánosan egyértelmű az idegen nyelvből átvett chili kifejezés jelentése, így nem jön létre közvetlen asszociáció a két szó között.

28. heti nézettség - Tarolt a Barátok közt utolsó epizódja

3 rövid előzetes érkezett a Keresztanyu 2. évadához

A Netflix megmentheti a 3. évad után elkaszált sorozatot

Kiderült, hogy ki lesz a visszatérő Nagy Ő műsorvezetője

Az HBO új sorozata drágább lehet a Trónok harcánál

Hogyan lehet díjmentesen használni az RTL Most+-t? (x)