Fontos változást jelentett be pénteken az RTL Magyarország az UEFA Bajnokok Ligájával kapcsolatban. Októbertől megszűnnek az RTL Három foci-közvetítései, így a jövő hónaptól a médiavállalatnál csak az RTL+ Prémium előfizetői tudják nézni a meccseket. Így a legérdekesebb BL-mérkőzések már csak fizetős streamingen lesznek követhetőek, lineárisan csak a Sport TV csatornáin maradnak meccsek. Részletek az RTL Magyarország közleményében:

hirdetés
Advertisement

Az első játékhét tapasztalati azt mutatják, hogy jelentős érdeklődést és nézőszámot generáltak a közvetítések az RTL streamingplatformján. Az UEFA Európa-liga és az UEFA Konferencia Liga RTL-es élő mérkőzései szintén csak az RTL streamingplatformján lesznek elérhetőek. Az RTL HÁROM ezzel elköszön az élő futballközvetítésektől, de a Focipéntek című magazinműsor és az Európa-liga összefoglalók továbbra is ott lesznek láthatóak.

Az idei szezonban nem csupán a versenysorozat lebonyolítása változik meg gyökeresen, hanem a mérkőzések közvetítési és hozzáférési módja is, hiszen az RTL+-nak köszönhetően a szurkolók a sorozat csaknem valamennyi mérkőzését élőben követhetik és visszanézhetik. Októbertől az UEFA Bajnokok Ligája, az UEFA Európa-liga és az UEFA Konferencia Liga RTL-es élő mérkőzései kizárólag az RTL+ Premium előfizetői számára lesznek elérhetőek, exkluzív tartalomként.

A játéknapok összefoglalóit továbbra is élvezhetik a drukkerek az RTL főcsatornán, de az élő mérkőzések a következő hónaptól csak az RTL streamingplatformján lesznek láthatóak. Az élő közvetítések és az összefoglalók mellett a szezonban 32 saját gyártású magazinműsor is látható lesz az RTL+ Premium felületén, amely kiegészül 59, az UEFA által készített háttérműsorral is. Így minden “meccshéten” hétfőtől vasárnapig garantált az exkluzív, focis tartalom az RTL+ Premiumon.

Az RTL+ Premium élmény összesen 192 BL-meccset jelent a 2025. május 31-ig tartó szezonban, ahol a mérkőzések mindegyikét magyar kommentárral szurkolhatják végig az előfizetők. Ez azt is jelenti, hogy mindenki maga választhatja ki, hogy adott játéknapon mely találkozót szeretné megtekinteni. Egy szurkolónak sem kell izgulnia, hogy a szerkesztők mely párosítást tűzik műsorra, mert az alapszakasz zárófordulójának néhány meccsét leszámítva minden látható lesz az RTL+ Premium kínálatában. Ráadásul valamennyi meccs utólag visszanézhető lesz, sőt párhuzamosan akár két eszközön is lehet élőben követni a találkozókat. Mindemellett az előfizetők Magyarországon eddig még nem tapasztalt, világklasszis képminőségben is élvezhetik akár a csúcsfocit, hiszen az élő találkozók 1080xp minőségben kerülnek egytől egyig közvetítésre. Ez a fajta vizuális élmény szintén előrelépést fog jelenteni a korábbi lineáris televíziós tapasztalatokhoz képest.

Az UEFA Bajnokok Ligája mellett a korábbi évekhez hasonlóan az UEFA Európa-liga-, illetve UEFA Konferencialiga-mérkőzések is színesítik az RTL+ Premium szolgáltatás meccskínálatát – csaknem 100 EL vagy KL meccs lesz megtekinthető a szezon során, köztük a Manchester United, a Chelsea vagy a Roma meccsei. Ezeknek a mérkőzéseknek is egy részéhez stúdióműsorral készül az RTL, amelynek Nagy Viktor lesz majd a házigazdája.

Bejött a BL-élmény a szurkolóknak az RTL+ Premiumon az első héten

Az RTL+ Premium kiemelkedő népszerűségre tett szert a futballrajongók körében az UEFA Bajnokok Ligája első hetében, az összecsapások jelentős érdeklődést és nézőszámot generáltak az RTL streamingplatformján. Az UEFA Bajnokok Ligája első hetében az RTL+ Premium előfizetők közel 30%-a választotta az UEFA Bajnokok Ligájának élő összecsapásait. Az RTL+ Premium felhasználók több mint 66 ezer órát töltöttek a felületen az élő közvetítéseket streamelve, vagy a mérkőzések visszanézésével.

Az RTL+ Premium előfizetés mindössze havi bruttó 2990 Ft-ba kerül. Ezzel az előfizetéssel egész szezonban közel 300 élő mérkőzéshez lehet hozzáférni, amely garantálja a nem mindennapi futball-élményt. Azok számára, akik hosszú távon szeretnének megtakarítani, érdemes az éves előfizetést választaniuk 23 920 Ft-ért. Ez 12 hónapnyi hozzáférést biztosít az RTL+ Premium teljes tartalmi kínálatához, beleértve exkluzívan a 2024/25-ös UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit, magyar kommentárral.

Az RTL+ Premium streaming szolgáltatás számos eszközön elérhető, így a mérkőzések kényelmesen követhetők bármikor és bárhonnan. Az alábbi eszközök támogatottak:

Set Top Boxok (kizárólag Magyarországon): Vodafone TV mediabox, Yettel Set Top Box, Telekom Set Top Box.

– LG Okos TV: Minimum WebOS TV 4.0-6.0 (2018-2021) verziók, valamint WebOS TV 22-23 (2022-2023) és újabb verziók támogatottak. Élő műsor megtekintéséhez minimum WebOS 6.0 szükséges.
– Android TV: Az Android operációs rendszer legfrissebb három verziója közül bármelyikkel kompatibilis.
– PlayStation®4 konzol
– Számítógépek (PC/Mac)
– Mobilkészülékek (Android, iOS): Android operációs rendszer esetén minimum Android 5.1 verzió szükséges, iOS esetén pedig legfrissebb két verziója közül bármelyikkel kompatibilis.

Október első játéknapjain az alábbi kiemelt meccsek kizárólag az RTL+ Premiumon lesznek láthatóak:

Október 1. 20:30 Arsenal-Paris Saint-Germain
Október 2. 20:30 Liverpool-Bologna

hirdetés

Brad Pitt, George Clooney és Szabó Kimmel Tamás - ezek a hét legnagyobb streaming premierjei

Megérkezett a The Last Of Us 2. évadának első előzetese

Kivételesen nem lesz műsorváltozás hétvégén a TV2-n, ekkor indul a Sztárban sztár és a Megasztár

Európai bestsellert feldolgozó krimisorozat érkezik a SkyShowtime-ra

Rendkívüli műsorváltozás az RTL-en: Váratlanul új évaddal tér vissza Sebestyén Balázs saját műsora

Új előzetest adott ki a Netflix az Outer Banks 4. évadához