Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 28-án este a Pesti Vígadóban. A legjobb női műsorvezető idén is Ördög Nóra lett, Till Attila kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Liptai Claudiát a zsűritag kategóriában díjazták, Lovas Rozi és Mácsai Pál a legjobb színésznő illetve színész díját kapta, Debreczeny Csabát pedig a legjobb mellékszereplőnek választották.

Ötödik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Magyarország 5, a TV2 Csoport 5, az HBO 2 elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői voltak hivatalosak.

A Pesti Vígadóban rendezett, több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény házigazdája Gundel Takács Gábor volt, extra produkcióként színpadra lépett a Seven együttes. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

hirdetés

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizenkét kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb comedy show-t, a legjobb realityt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb zsűritagot, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt és a legjobb mellékszereplőt.

Zsűritag kategóriában idén a Sztárban sztár ítésze, Liptai Claudia vehetett át díjat: “Azt gondolom, hogy azért is kaptam meg a díjat Majka és Alex mellett, mert egy kicsit jobban ragozok, mint ők. Húsz éve csinálom ezt a szakmát, és annyi minden voltam már: megnyertem a legjobb női műsorvezető díját, most zsűritagként díjaztak, esetleg jövőre, egy nemváltó műtét után a legjobb férfi műsorvezető díját is elviszem. De a viccet félre téve: ebben a szakmában az a legfontosabb, hogy az ember megpróbáljon mindig önmaga lenni. Szerintem ez megy a legnehezebben! Mindig azt díjazzák, ha valakiről nem hull le a lepel és önazonos marad. Úgy érzem, ezért kaptam ezt a díjat” – mondta Liptai Claudia.

A legjobb női műsorvezetőnek járó díjat Ördög Nóra nyerte, aki 2015-ben és 2016-ban és 2017-ben is megkapta az elismerést: “Negyedszerre kaptam meg a díjat, elnézést, hogy bőgök. Most, hogy negyedszerre is elnyertem, azt hiszem, el kell hinnem, hogy valóban a legjobb műsorvezető vagyok, bár az a legfontosabb feladatom, hogy ne higgyem el, hanem ugyanolyan keményen dolgozzak tovább, mint eddig” – mondta immáron négyszeres kategóriagyőztesként Ördög Nóra.

Legjobb férfi műsorvezetőként Till Attilát szólították színpadra: “Ez az a kategória, ahol ötödik éve ugyanazok a jelöltek: Gundi, Balázs és én. Most ezek szerint én is sorra kerültem, amit nagyon köszönök, boldog vagyok. Öröm, hogy mások is azt látják, hogy szeretem ezeket a műsorokat vezetni, a mai napig is felpörget a pillanat, amikor a stúdióba lépek. Nagyon sokféle produkciót tudtam csinálni tavaly, olyan stábokkal, amelyekkel nagyon jól éreztem magam” – hangsúlyozta Till Attila.

A legjobb mellékszereplőnek járó díjat Debreczeny Csaba nyerte: “Köszönöm édesanyámnak. – neki már fölülre – édesapámnak – neki még ide – Kapitány Ivánéknak, az RTL-nek és a tököm tudja még kinek. Végül is, soha nem álltam még ilyen helyen. Most pedig rögtön egyből egy: első szerepem, első jelölésem, és azonnal megkaptam a díjat. A továbbiakban lépjünk így tovább” – viccelődött Debreczeny Csaba.

A legjobb színésznő kategória nyertese Lovas Rozi lett: “Egyáltalán nem számítottam erre, hiszen már a jelölés is szuper dolog volt. Hálás vagyok, hogy egy vígjátékban történt előadás így fel tudja kelteni az érdeklődést. Sok munka van benne, sok öröm és küszködés is. Köszönöm Kapitány Ivánnak és Lengyel Tominak is, akivel nagyon sokat dolgozom” – mondta Lovas Rozi.

A színész kategória nyertese Mácsai Pál lett, aki színházi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a díjátadó gálán. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

2018-ban a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Nagyszabású showműsor
Ninja Warrior Hungary (TV2)

Comedy show
Gyertek át! (RTL Klub)

Vetélkedő
Az 50 milliós játszma (TV2)

Reality
Survivor (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Zsűritag
Liptai Claudia (TV2 – Sztárban sztár)

Női műsorvezető
Ördög Nóra (TV2)

Férfi műsorvezető
Till Attila (TV2)

Magyar sorozat
Terápia (HBO)

Színésznő
Lovas Rozi (RTL Klub – A mi kis falunk)

Színész
Mácsai Pál (HBO – Terápia)

Mellékszereplő
Debreczeny Csaba (RTL Klub – A mi kis falunk)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban