A Játék határok nélkül 2014-ben tért vissza az M1-re, majd 2015-ben a Duna TV-n folytatódott. Nézettségileg, közmédiás szinten mindkét évad sikeres volt, annak ellenére, hogy az RTL Klub nagyszabású tehetségkutatóival egy időben került képernyőre. A tavalyi szezont az MTVA a saját szpotjain kívül, szinte egyáltalán nem reklámozta, sőt az egész évad alatt egyetlen egy közleményt sem adott ki róla, így a legtöbben nem is tudtak arról, hogy fut a műsor. Ennek ellenére sok százezren nézték, sőt 18-49-ben ez volt a Duna TV egyik legerősebb műsora. 2016-ban a közmédia mégsem kér a folytatásból – tudta meg az Origo.

A hírportál birtokába jutott levél szerint a NuMuvee Hungary Kft. értesítette az idei Játék határok nélkül című vetélkedőre jelentkezőket arról, hogy idén nem mehetnek a forgatásra. „Hosszan elhúzódó egyeztetések után úgy alakult, hogy a 2016. évi Játék határok nélkül c. játéksorozatban nem vesz részt magyar csapat. Emiatt a szereplőválogatást le kell állítanunk. Köszönjük megtisztelő jelentkezésedet, és reméljük, hogy legközelebb ismét a jelentkezők között tudhatunk” – írják az e-mailben, a casting director pedig hozzáteszi, hogy a megadott személyes adatokat természetesen a törvényi előírásoknak megfelelően kezelik.

Az Origo megkérdezte a gyártó céget, a NuMuvee egyik vezetőjét a helyzetről. Ők bízva abban, hogy a 2016-os évadra is szükség lesz, a tervezett gyártási menetrendnek megfelelően még szerződéskötés előtt elindították a casting felhívást. „Az új helyzet ismeretében viszont úgy éreztük, hogy mindazoknak, akik részben rajongóként, részben a próbatétel miatt jelentkeztek, tartozunk annyival, hogy értesítjük őket, hogy a szereplőválogatás folyamatát kénytelenek voltunk leállítani. Talán szerencsétlen fordulat, hogy a kiküldött értesítés miatt kapott nyilvánosságot a hír, de valószínűleg, előbb-utóbb amúgy is kiderült volna” – mondta Farkas József, a Játék határok nélkül társproducere.

hirdetés

A szakember továbbá arról is beszélt, hogy elfogadják az MTVA döntését és megköszönték az elmúlt két éves közös munkát. Idén ugyan már biztosan nem lesz magyar csapat, de jövőre visszahoznák a népszerű vetélkedőt. “A 2017-es év előkészítését mind tartalmilag, mind technikailag elkezdtük már, hogy felidézve a kilencvenes évek nagy játékainak hangulatát, de megtartva a modernitást, egy igazán könnyed szórakoztató műsort adhassunk a nézőknek” – tette hozzá.

A 2014-es évadot Budapesten, a 2015-öst pedig egy Kínai szigeten forgatták. 2016-ra szóba került, hogy ismét Budapesten vennék fel az adásokat, de a kieső magyar csapat miatt nyilván ez nem fog megvalósulni.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna