Az elmúlt években nagy mértékben felpörgött a magyar sorozatgyártás, több nagy és közepes csatornán is jelentek meg hazai gyártású szériák. Ezek között olyan nagy sikerű alkotások érkeztek, mint A mi kis falunk, A Tanár vagy éppen a Drága örökösök, de a nagy számok törvénye alapján volt több olyan produkció is, ami nem nyerte el a nézők tetszését. Négy olyan magyar sorozatról is tudomást szerzett a SorozatWiki, melyek az elmúlt egy-másfél évben kerültek képernyőre, de végül elkaszálták őket.

Hosszú idő után, 2017. decemberében indult újra saját gyártású heti sorozata a TV2 Csoportnak. A Korhatáros szerelem első évada szombat esténként került képernyőre a TV2-n és 13 részes volt. Ha nem is lett átütő siker, de nagyon sokan megszerették és viszonylag jó nézettséggel ment. Így a TV2 Csoport be is rendelte a folytatását, mely 2018 októberében érkezett meg. A csatorna azonban egy teljesen új időpontra, péntek késő estére pakolta át és a produkció stílusa is megváltozott, elvesztette a családias jellegét.

A felsoroltak ellenére az első hetekben még közepes számokat hozott a széria 2. etapja, de az évad második felére csúnyán bezuhant a nézettsége. A SorozatWiki információi szerint a csatorna hosszas gondolkodás után végül elkaszálta, így nem lesz 3. évada a Korhatáros szerelemnek.

Az RTL Magyarország a 2015-es új sorozatkorszakának indulása óta számos magyar sorozatot készített. A Válótársak, A mi kis falunk, az Oltári csajok és A Tanár sikerei után 2019 februárjában mutatkozott be az Alvilág. A csatorna krimisorozata azonban kedd esténként egyáltalán nem keltette fel a nézők érdeklődését. Már a produkció legelső része is borzasztóan gyenge számokkal indult és a széria 8 részes első évada alatt tovább csökkent a nézettsége. Így ez lett az RTL elmúlt időszakának első olyan sorozata, ami megbukott. Úgy tudjuk, hamar eldőlt hogy az Alvilágnak nem lesz 2. szezonja.

2018 októberében mutatkozott be a TV2 Csoport új saját gyártású vígjátéksorozata. A Bogaras szülők kedd késő esténként 10 egyébként 20-25 perces epizóddal jelentkezett. A sorozat viszonylag jól nyitott, de a nézők nagyon hamar ráuntak, ugyanis a következő két hétben durván bezuhant a produkció nézettsége. Így a magyar piacon ez volt az elmúlt évek legnagyobb sorozatbukása. Talán nem is csoda, hogy a SorozatWiki információi szerint nem készül második évada a Bogaras szülőknek.

Tavaly nagy vállalkozásba fogott a Sony Pictures Television Networks is a magyar sorozatgyártás kapcsán. 2018-ban sikerrel képernyőre tűzték a 200 első randi című napi sorozatuk első évadát a VIASAT3-on, majd 2019 márciusában ugyanezen a csatornán az Ízíg-vériget is elindították. Ez volt az elmúlt évek első olyan magyar heti sorozata, mely teljesen magyar fejlesztésű volt.

A gasztro témájú széria azonban gyenge nézettséggel indított és ugyan az évad közben egyre jobb számokat hozott, összességében nem sokkal haladta meg a VIASAT3 esti csatornaátlagát. Egy drága heti sorozattal pedig egy kábeladón az az elvárás, hogy jelentősen felhúzza a csatorna főműsoridős nézettségét, ez pedig egyáltalán nem sikerült. Így úgy tudjuk, hogy az Ízíg-vérigből sem lesz második évad.

A négy sorozattal kapcsolatban megkerestük a három illetékes médiavállalatot. Az RTL Magyarország megerősítette a SorozatWikinek, hogy valóban elkaszálták az Alvilágot. A TV2 Csoport nem kívánt reagálni a két sorozatuk folytatása kapcsán. A Sony-tól pedig a következő választ kaptuk: „Jelenleg valóban nem kerül képernyőre az Ízig-vérig folytatása, azonban ez nem jelenti azt, hogy elvetettük ennek a lehetőségét. A teljes mértékben hazai fejlesztés miatt az új évad előkészítéséhez jóval több időre van szükség, nem terveztük egyik évről a másikra hozni a folytatást.”

Két szereplő távozik a Keresztanyuból

Vadonatúj török sorozat indul a héten az egyik magyar csatornán

Megérkezett a Netflix legújabb, igaz történetet feldolgozó sorozatának előzetese

2 évad után elkaszálták a Netflix egyik sorozatát

Újabb világhírű színésznő csatlakozik A légikísérő sorozathoz

Saját magának választotta ki a városnevét A nagy pénzrablás egyik színésznője