A Tömény történelem első évada 2016 őszén jelentkezett a Comedy Centralon. A műsorban hazánk hírességei ittas állapotban meséltek el egy-egy történelmi sztorit, hajmeresztő, szórakoztató verzióban, melyeket aztán díszletek között, korhű jelmezekben, józan színészek adtak elő, hang nélkül, szájszinkronnal, tátogva. A műsor nagy érdeklődést váltott ki, így 2017 őszén a csatorna bemutatta a produkció második szezonját is. Az új adások szintén kiemelkedő nézettségi eredményeket értek el, sőt a Tömény történelem bekerült a legjobb három comedy show közé a Televíziós Újságírók Díján.

A SorozatWiki információi szerint azonban a sikerek ellenére 2018-ban nem folytatódik a műsor. A hírrel kapcsolatban megkerestük a csatornát, illetve megkérdeztük, hogy mi az oka a döntésnek.

“A Tömény történelem első két évada nagyon sikeresnek bizonyult: kimagasló nézettséget ért el, és a markáns formátum nem csak a Comedy Central rajongói között és szakmai körökben keltett visszhangot, hanem közbeszéd témájává is vált. Mégis úgy döntöttünk, hogy idén szüneteltetjük a műsort, mert a csatorna lételeme a folyamatos megújulás, kísérletezés, még ha ezzel időnként rizikót is vállalunk – ahogy a Tömény történelem elindításával is tettük két évvel ezelőtt” – válaszolta Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programigazgatója a SorozatWikinek.

A Comedy Central nézői azonban idén ősszel sem maradnak nagyobb saját gyártású műsor nélkül. “Idén ősszel szeretnénk egy újabb formátummal meglepni a közönséget. Erről a műsorról egyelőre nem árulhatok el többet, de ha minden a terveink szerint alakul, akkor legalább akkora figyelmet kelthet majd, mint amilyet a részeges történetmesélésünk érdemelt ki. A Tömény történelem formátumjogait pedig megtartjuk a Comedy Centralnál és reményeink szerint később megújulva, felfrissülve térhet majd vissza a sorozat a képernyőre” – tette hozzá a programigazgató.

Két szereplő távozik a Keresztanyuból

Vadonatúj török sorozat indul a héten az egyik magyar csatornán

Megérkezett a Netflix legújabb, igaz történetet feldolgozó sorozatának előzetese

2 évad után elkaszálták a Netflix egyik sorozatát

Újabb világhírű színésznő csatlakozik A légikísérő sorozathoz

Saját magának választotta ki a városnevét A nagy pénzrablás egyik színésznője