Hosszú idő után a Válótársak volt az első magyar heti sorozat nagy kereskedelmi csatornán. A premier előtt nagyon sokan kételkedtek abban, hogy kiemelkedő eredményeket tud eérni a legnagyobb tévéken. A produkció végül 2015 őszén indult az RTL Klubon, hatalmas sikerrel. A második évad a 2016/17-es szezonban került képernyőre és talán a csatorna más műsoraihoz viszonyítva még kiemelkedőbb eredményeket produkált, mint az első 10 epizód. A Válótársak sikerét látva mára elkészült A mi kis falunk az RTL Klubon és a Korhatáros szerelem a TV2-n, de a nagyok mellett több kábelcsatorna is magyar sorozat elindítását tervezi.

A produkció 3. és egyben utolsó évada január elején indult az RTL Klubon. Az első két epizód csütörtök esténként volt látható, a harmadik résztől pedig keddenként és csütörtökönként fut a sorozat. Ma 22:10-kor azonban befejeződik a harmadik etap és ezzel együtt a sorozat is. Csak úgy, mint a legendás amerikai sorozatok búcsújánál megkerestük a csatorna programigazgatóját. Kolosi Péter arról mesélt a SorozatWikinek, hogy miért döntöttek évekkel ezelőtt a széria elindítása mellett.

„Azt gondoltuk, hogy Magyarországon is szükség van heti saját gyártású sorozatokra. Látszott, hogy más hasonló méretű nemzetközi piacon működnek ezek, sőt kellenek is adott tévének. Ez részben azzal magyarázható, hogy kevesebb az olyan amerikai sorozat, amit egy nagy európai csatorna sikeresen be tud mutatni, másrészt a televíziózás is változik. A keresésnél fontos szempont volt, hogy elsőnek olyat tűzzünk képernyőre, ami egy külföldi, korábban már megírt és máshol bizonyított formátum és olyan, amit a magyar nézők még nem ismernek. Ezek alapján találtuk meg a Válótársakat. Az volt a cél, hogy megnézzük igazunk van-e abban, hogy működik egy ilyen sorozat a magyar piacon is. Tudtuk, hogy ha ez a produkció sikeres lesz, akkor más, itthon készített szériák is követhetik. Végül ez történt, a Válótársak hatalmas siker lett és az indulása óta minden egyes tévés évadban bemutatkozik egy újabb magyar széria az RTL Klubon. Tavaly került először képernyőre A mi kis falunk: a sorozat a népszerűségéről nem is érdemes sokat mondani, idén pedig érkezik A Tanár, ami reményeink szerint szintén nagyon sikeres lesz” – mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek.

hirdetés

A heti sorozat műfajt elég drágának tartják a piacon. Mennyire éri meg ilyen produkciókat készíteni?

„Az hogy rendkívül drága, igaz is meg nem is. Ha azt nézzük, hogy egy magyar sorozat sikeres lesz, akkor hányszor ismételhető különböző csatornákon, míg egy hétvégi show-műsor, vagy más heti produkció, akkor már nem annyira drága műfaj. Persze nem is olcsó, de azt se mondanám, hogy kiugróan drága lenne ilyen szériákat készíteni. A napi sorozathoz és game-show-hoz képest nyilván drágább egy heti sorozat, de nem csak ezek a műfajok léteznek a piacon” – fejtette ki véleményét Kolosi Péter.

A vezérigazgató-helyettes végül elmondta, hogy a múlt héten finálézó Castle-t és a most búcsúzó Válótársakat más sorozatokkal pótolják majd. Amerikai viszonylatban érkezik például a Deception, míg magyar szériáknál A Tanár, ahogy ezekről bővebben is beszélt a nekünk adott évértékelő interjúban. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre