A kijárási korlátozás miatt minél több embernek ajánlott otthon maradnia, így sokan ülnek le a képernyők elé minőségi szórakozást keresve. A Paramount Channel április 4-től kezdve minden hétvégén, szombaton és vasárnap 21:00-kor levetíti az első 7 Star Wars filmet. A produkciók időrendi sorrendben lesznek láthatóak, először az előzménytrilógia, majd Luke Skywalker története, végül pedig képernyőre kerül a J. J. Abrams-féle Az ébredő Erő is.

Az 1999-ben bemutatott Baljós árnyak már most szombaton látható lesz a Paramount Channelen. Egy nappal később, vasárnap este megérkezik a folytatás is a magyar filmcsatornára, április 5-én, kerül adásba A klónok támadása. Jövő héten szombaton, április 11-én zárul le a fiatal tehetség, Anakin Skywalker gonosszá válása, A Sith-ek bosszújában. Rögtön másnap, április 12-én, vasárnap pedig jön az 1977-es Egy új remény. A régi trilógia folytatására csak április 18-ig kell várni, ekkor jön az 1980-as és kritikailag nagyon ismert A Birodalom visszavág. Aprilis 19-én pedig az 1983-ban bemutatott A Jedi visszatérben jön a végső összecsapás a Császár és a lázadók között. Végül a Disney éra első új filmjét, a 2015-es Az ébredő Erőt április 25-én, szombaton tűzi képernyőre a Paramount Channel.

A Star Wars történetének főszereplője Anakin Skywalker, aki már gyerekként felkelti a galaxis rendfenntartóinak, a jediknek a figyelmét. Annak ellenére, hogy túlkorosnak számít, magukhoz veszik és kiképzik. Később azonban a sötét oldal képviselői is szemet vetnek a fiatal jedi-lovagra. A Birodalom felemelkedik, a jedik elbuknak és sötét idők köszöntenek a galaxis lakóira. Évekkel később egy fiatal tatuini farmer és egy remete lehetetlen misszióra indulnak, hogy megmentsenek egy hercegnőt és szembenézzenek a múlttal. A Star Wars története klasszikus űropera, melynek folytatását 2015-ben J. J. Abrams rendezte, ebben Luke már csak árnyéka önmagának, az új generáció hősei viszont így is mindent egy lapra tesznek fel, hogy végleg legyőzzék a sötét oldalt.

hirdetés

A sci-fi és a fantasy filmek legjobb elemeit vegyítve a Star Wars egy olyan filmes univerzum lett, amely több generációt is el tudott varázsolni. Nem csak a gyermekek, de a felnőttek is ugyanúgy rajonganak a George Lucas által kitalált, mára a Disney kezében lévő franchise-ért. Filmek, sorozatok, képregények, és könyvek mesélik tovább a hősök és gonoszok kalandjait, akik közül mindhárom trilógiában akadtak emlékezetes figurák. A messzi-messzi galaxissal elsőként azonban filmek formájában érdemes megismerkedniük azoknak, akik nem járatosak a Star Wars világában. A kényszerűségből otthon ülőknek pedig nem is akadhatna jobb alkalom arra, hogy újranézzék ezeket a legendás alkotásokat. A Paramount Channelen tehát most hétvégétől minden szombaton és vasárnap, 21:00-kor lesz látható az első 7 mozifilm.

(A cikket a Viacom támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát