A mi kis falunk 5. évada szeptember 19-én debütált az RTL Klubon. A premier a szokottnál pár héttel később volt, mely feltételezhetően annak volt köszönhető, hogy a koronavírus miatt tavasz helyett csak júniusban tudták megkezdeni az új szezon forgatásait. Az RTL Magyarország csak úgy, mint az elmúlt években, az őszi időszakban most is 5 epizódot tűzött belőle képernyőre, majd október 17-én szünetre küldte a produkciót. A széria legújabb epizódjait valamennyivel kevesebben nézték, mint az elmúlt években, de így is messze a legnézettebb magyar sorozat maradt. A mi kis falunk a 4. epizódra most először hatalmas ellenfelet kapott a Dancing with the Stars-al, de a táncosműsor nyitányát is legyőzte, az 5., szünet előtti része azonban már kikapott a TV2 nagyszabású show-jától.

Az elmúlt években a rajongók részéről sokszor érte az a vád a csatornát, hogy az X-Faktor miatt veszik le a falus sorozatot. Idén viszont a tehetségkutató a vírus miatt elmaradt, mégis pihenőre küldték Pajkaszeg lakóit. Ebből is látszik, hogy eddig sem ez volt ennek az oka, hanem egyszerűen ilyen rendszerben vetíti a szériát az RTL. A mi kis falunk nézőit azonban most az a kérdés foglalkoztatja a legjobban, hogy mikor folytatódik a kedvenc szériájuk. Ezt próbáltuk kiszámítani!

Az elmúlt két évben két eset fordult elő. 2019-ben az év elején A Tanár 2. évadát vetítették az RTL Klubon és Pajkaszeg lakói március közepén tértek vissza a téli pihenőjükről. 2020-ban ezt a csatorna megfordította és január közepén folytatták A mi kis falunkat, majd áprilisban kezdődött Nagy Ervin szériájának 3. etapja. Ebből szinte biztosra következtethető, hogy a falunk 5. évadának két lehetséges folytatási időszaka lehet. Komoly esély van arra, hogy 2021 legelején, január 2-án vagy 9-én térhet vissza a falus produkció az RTL Klubra. Ugyanennyire valószínű azonban, hogy a csatorna A Tanár a vírus miatt tévében le nem adott 3. évadával indítja a jövő évet és A mi kis falunk utána, valamikor március közepén folytatódik. Így a SorozatWiki számításai szerint a rajongóknak még kettő-kettő és fél hónapot, vagy négy és fél hónapot kell várniuk kedvencük visszatérésére.

Új ausztrál sorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Kiszivárogtak az első fotók a Zsivány egyes előzménysorozatának forgatásáról

5 év után visszatér a Frizbi Hajdú Péterrel

4 előzetes érkezett a hétfőn visszatérő Mintaapákhoz

Tetőtől talpig megújult a SorozatWiki

Hétfőtől hosszabb lesz A Konyhafőnök, későbbre kerül a Barátok közt is