George R. R. Martin, A tűz és jég dala regénysorozat írója nemrég azt írta blogján, hogy várhatóan nem jelenik meg idén a Winds of Winter című regény, mely a hatodik Trónok harca könyv lesz. Természetesen ez megindította a találgatásokat a rajongók között arról, hogy vajon miért csúszik ennyit a folytatás? Martin könyvszériájának első három része, a Trónok harca, a Királyok csatája és a Kardok vihara nagyon gyorsan jelent meg egymás után, 1996-ban, 1998-ban és 2000-ben. Azóta viszont valami megváltozott.

A Varjak lakomájára ugyanis már 5 esztendőt kellett várni, a negyedik rész csak 2005-ben jelent meg. A sárkányok tánca pedig még ennél is később, 6 év után, 2011-ben. Azóta nem fejezte be George R. R. Martin a Winds of Winter című új részt, elképzelhető tehát, hogy a rajongók 7 éven keresztül nem kapják a kezükbe a Westerosban játszódó történet új fejezetét. Az író rengeteg idejét öli bele a Trónok harca tévésorozatba, ráadásul a művész az előzményszériák készítésében is közreműködik. 2006-ban találkozott először Martin David Benioffal és D. B. Weisszel, azóta részt vesz a produkció egyes részeinek megírásán, mely rengeteg időt vesz igénybe.

Ráadásul a Trónok harca sorozat mára óriási siker lett, emiatt a készítőknek a rajongókkal is találkozniuk kell bizonyos eseményeken, így pedig nem meglepő, hogy Martin elfoglalt ember lett. Egyre több cikket olvasni arról, hogy az író idős kora miatt elképzelhető, hogy nem kap majd befejezést A tűz és jég dala regénysorozat, ami azért lenne szomorú, mert úgy tudni, hogy a tévészériától néhány részletben eltérő finálét kapnak majd a könyvek. A végjáték azonban, tehát, hogy ki ül a Vastrónra ugyanaz lesz mint a kis képernyős produkcióban. Az olvasók mindenesetre még bíznak a happy endben, már ha a Trónok harca esetében lehet ilyesmit emlegetni.

hirdetés
hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

17. heti nézettség - Az elmúlt évek legsikeresebb hétköznapi műsora lett a Házasság első látásra

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre