A SorozatWiki információi szerint hamarosan megszűnik a magyar FOX csatorna. A tévéadó hazai változata 2014-ben indult és mindvégig sorozatokra fektették a hangsúlyt. Olyan népszerű szériákat mutattak be elsőként mint a The Walking Dead, a Simpson család, az Álmosvölgy legendája, vagy az Empire. Úgy tudjuk, a csatornát üzemeltető FOX Networks Group elég sok pénzt költött a tévéadóra, ennek ellenére 4 év alatt sem lett igazán sikeres.

A Kreatív februári számában megjelent nézettségi elemzés szerint a FOX 2017 őszén csak a nézettségi listák hátsó harmadában található. 18-49-ben, főműsoridőben 0,27 százalékos közönségaránnyal a 68 mért adóból csak a 49. lett, de egész nap vizsgálva is csupán 0,65 százalékot tudott elérni. A sorozat tematikájú többi csatornához képest is elmaradtak a tévéadó eredményei.

A megszüntetéssel kapcsolatban megkerestük a csatornát.

hirdetés

“Meg tudjuk erősíteni a SorozatWiki információját, a FOX tévécsatorna Magyarországon 2018. április 30-ig lesz elérhető. A döntésnek gazdasági okai vannak. A sugárzásban azonban az említett időpontig nincsen változás. A döntés nem érinti a FOX Networks Group érdekeltségébe tartozó többi csatornát: a National Geographic, a Nat Geo Wild és a Baby TV továbbra is elérhető lesz hazánkban. A médiacég portfóliójába tartozó csatornák helyi képviseletét ezután is a budapesti iroda látja el” – válaszolta a csatorna a SorozatWikinek.

A megszűnés nem érinti a a The Walking Dead 8. évadát, ugyanis február 26-án folytatódik a FOX-on és április közepén ér véget. A sorozat következő, 9. évadát viszont nem tudni, hogy megveszi-e valamelyik csatorna és ha igen, akkor hol lesz majd látható.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora