Ma, kedd napközben tartják a legfontosabb tévés konferenciát, a Big Picture-t. A rendezvényen elsőként Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai alelnök-vezérigazgatója tett fontos bejelentéseket. A médiavállalat Magyarországon többek között olyan tévéket üzemeltet, mint a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon, az RTL Spike, vagy épp a Paramount Channel. Az utóbbi kettő csatornával kapcsolatban azonban fontos változások lesznek.

A Viacom megszünteti az RTL Spike-ot, mely közel 4 éve, 2016 decemberében debütált. A tévéadót ugyan az RTL Magyarországgal együttműködve indították és sokan a mai napig azt hiszik, hogy az övék, de valójában a tulajdonosa és üzemeltetője mindig is a Viacom volt. Az utóbbi időben szinte csak amerikai szériák mentek rajta, így ezzel elveszítjük az egyik fontos magyar sorozatcsatornát. Az RTL Spike nézettsége az elmúlt nagyjából két évben már elég alacsony volt, feltételezhetően ez az oka a drasztikus döntésnek.

A Paramount Channelt érintő fontos változást is bejelentettek. A Viacom népszerű filmcsatornáját átnevezik Paramount Networkre. A tévéadón az elmúlt időszakban már megjelent egy-két sorozat, de jó hír, hogy a jövőben a mozik mellett még nagyobb szerepet kapnak az amerikai szériák. A Yellowstone áthelyezése után ide kerül át az RTL Spike több nagyobb szériája is.

hirdetés

Az RTL Spike helyett egy vadonatúj tiniknek szóló tévét indítanak, TeenNick néven. Így a Viacomnak a Nickelodeon, a Nick Jr és a Nicktoons után ez lesz a negyedik “gyerekcsatornája”. Az új adón élő szereplős sorozatok lesznek láthatóak, kizárólag vígjáték műfajban. A nemzetközi vezérigazgató egyelőre arról nem beszélt, hogy mikor cserélik le a Spike-ot a TeenNickre. Harsányi Gábor ezeken kívül azt is elmondta, hogy a Paramount+ videótáruk egyre sikeresebb és 2020 első 7 hónapjában kétszer annyi tartalmat fogyasztottak rajta, mint 2019-ben. Továbbá bejelentette, hogy a video-on-demand szolgáltatás az ősz végére az Antenna Hungaria Mindig TV ügyfelei számára is elérhetővé válik.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban