Ma, kedd napközben tartják a legfontosabb tévés konferenciát, a Big Picture-t. A rendezvényen elsőként Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai alelnök-vezérigazgatója tett fontos bejelentéseket. A médiavállalat Magyarországon többek között olyan tévéket üzemeltet, mint a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon, az RTL Spike, vagy épp a Paramount Channel. Az utóbbi kettő csatornával kapcsolatban azonban fontos változások lesznek.

A Viacom megszünteti az RTL Spike-ot, mely közel 4 éve, 2016 decemberében debütált. A tévéadót ugyan az RTL Magyarországgal együttműködve indították és sokan a mai napig azt hiszik, hogy az övék, de valójában a tulajdonosa és üzemeltetője mindig is a Viacom volt. Az utóbbi időben szinte csak amerikai szériák mentek rajta, így ezzel elveszítjük az egyik fontos magyar sorozatcsatornát. Az RTL Spike nézettsége az elmúlt nagyjából két évben már elég alacsony volt, feltételezhetően ez az oka a drasztikus döntésnek.

A Paramount Channelt érintő fontos változást is bejelentettek. A Viacom népszerű filmcsatornáját átnevezik Paramount Networkre. A tévéadón az elmúlt időszakban már megjelent egy-két sorozat, de jó hír, hogy a jövőben a mozik mellett még nagyobb szerepet kapnak az amerikai szériák. A Yellowstone áthelyezése után ide kerül át az RTL Spike több nagyobb szériája is.

Az RTL Spike helyett egy vadonatúj tiniknek szóló tévét indítanak, TeenNick néven. Így a Viacomnak a Nickelodeon, a Nick Jr és a Nicktoons után ez lesz a negyedik “gyerekcsatornája”. Az új adón élő szereplős sorozatok lesznek láthatóak, kizárólag vígjáték műfajban. A nemzetközi vezérigazgató egyelőre arról nem beszélt, hogy mikor cserélik le a Spike-ot a TeenNickre. Harsányi Gábor ezeken kívül azt is elmondta, hogy a Paramount+ videótáruk egyre sikeresebb és 2020 első 7 hónapjában kétszer annyi tartalmat fogyasztottak rajta, mint 2019-ben. Továbbá bejelentette, hogy a video-on-demand szolgáltatás az ősz végére az Antenna Hungaria Mindig TV ügyfelei számára is elérhetővé válik.

Két szereplő távozik a Keresztanyuból

Vadonatúj török sorozat indul a héten az egyik magyar csatornán

Megérkezett a Netflix legújabb, igaz történetet feldolgozó sorozatának előzetese

2 évad után elkaszálták a Netflix egyik sorozatát

Újabb világhírű színésznő csatlakozik A légikísérő sorozathoz

Saját magának választotta ki a városnevét A nagy pénzrablás egyik színésznője