A Warner Bros. Television és J. R. R. Tolkien hagyatékának örökösei tárgyalásokat kezdtek az Amazonnal, melynek végeredménye egy Gyűrűk Ura sorozat lehet. A helyzet annyira komoly, hogy az online videotéka elnöke, Jeff Bezos személyesen is részt vesz az egyezkedésben, ettől azonban közel sem biztos, hogy lesz is valami a projektből. A Warner és a legendás fantasy író örökösei egyébként maguk kezdték el árulni a tündék, törpök és hobbitok által uralt varázsvilág adaptálásának jogait, Középfölde így hamarosan újra életre kelhet.

Nyilvánvaló, hogy az Amazon azért repült rá ilyen erősen a dologra, mert abban bíznak, hogy a Trónok harca sikereit követően ők is megkaparinthatnak egy olyan franchise-t, mely a kisképernyős fantasy rajongókat behúzhatja. Az NBC-n nemrég például lement a fapados Trónok harcának tartott Emerald City, de egy évad után kaszát kapott. Az MTV-nek ott van a The Shannara Chronicles, valamint a modern varázsvilágba enged betekintést a The Magicians, de ezek közül egyik produkció se tudott olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtani, mint az HBO sikersorozata.

A Gyűrűk Ura a mozikban tudott nagyot alkotni, hiszen Peter Jackson megfilmesítette Tolkien világát egy trilógiában, melynek epizódjait számos díjra jelölték. Aztán jöttek A Hobbit filmek, melyek már sokak szerint inkább lehúzásként hatottak, tekintve, hogy egyetlen regény adta az alapanyagot az adaptációhoz. Meglátjuk, hogy A Gyűrűk Ura sorozat kihívója tud-e lenni a Trónok harcának, mely hamarosan előzménysorozatot is kap, így még éveken keresztül képernyőn maradhat Westeros világa. A potenciál mindenképp megvan benne.

Először egy színésztársa miatt örült, hogy bekerült A mi kis falunkba – interjú Schmied Zoltánnal

A Zivány egyes újabb fontos szereplője lesz látható az új előzménysorozatban

Megint későbbre tolták a budapesti Comic Cont, de az új időpontban is lesz Trónok harcás színész

Beharangozó videó érkezett a The Witcher 2. évadához

A hétvége erejéig újra elérhetővé tették a Diginél az Izaura TV-t és a Jocky TV-t

A Keresztanyu sztárjával indult új focis műsor a VIASAT6-on