2020 decemberében a Disney egy nagyszabású rendezvényen 10 új Star Wars sorozat érkezését jelentette be. Ezek egyike az Andor, mely a Zsivány egyes előzménysorozata. A Diego Luna főszereplésével készülő széria forgatása 2020 végén kezdődött el, tavaly szeptemberben pedig befejeződtek a munkálatok. Májusban megérkezett a produkció első előzetese, amiben nyilvánosságra hozták, hogy augusztus 31-én fog debütálni a Disney+-on. Most kiderült, hogy a filmhez képest mikor fog játszódni az 1. és a 2. évad.

hirdetés

A Cassian Andor utazására és a Birodalom elleni lázadásra fókuszáló sorozat egy 5 éven át tartó törénet lesz. Az első évet a 12 epizódból álló 1. etap öleli fel, míg a maradék 4 esztendő a szintén 12 részes 2. szezonban fog kibontakozni, és ott fejeződik be, ahol a Zsivány egyes eseményei elkezdődnek. Erről Tony Gilroy, a produkció készítője mesélt az Empire magazinnak.

“A rendezők három epizódból álló blokkokban dolgoznak, ezért mi négy blokkot csináltunk az 1. évadban, egyenként három részből. Ezután megnéztük, és azt gondoltuk, hogy nagyon érdekes lenne, ha a folytatásban minden blokkot egy év bemutatására használnánk. Minden blokkal egy évvel közelebb kerülünk a filmhez. Narratív szempontból nagyon izgalmas, ha olyan munkán dolgozunk, ahol van három nap, majd ugrunk egy évet”

– mondta az alkotó.

Ennek értelmében az 1. szezon 5 évvel a Zsivány egyes előtt fog játszódni, a 2. etap pedig 4 részre lesz osztva. Az 1-3. epizód 4 évvel, a 4-6. epizód 3 évvel, míg a 7-9. epizód 2 évvel a film előtti eseményeket fogja bemutatni. A 10-12. epizód cselekménye 1 évvel a film előtt zajlik, valamint ott lesz vége, ahol a Zsivány egyes kezdetét veszi.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát