Minden kétséget kizáróan, a Trónok harca eddigi történetének egyik, ha nem legjobb epizódján estünk át hétfő este. Könnyeket hullattunk, titkokat értettünk meg, s egy valódi szerelmi vallomásnak is a szemtanúi lehettünk. Viszont az egyik legégetőbb kérdés, még továbbra is ott lóg a levegőben. Vajon ki állhat a Meeren életét felforgató és a Daenerysnek hadat üzenő igencsak jól szervezett, Hárpia Fiai mögött?

Netán a sárkánykirálynő kígyót ölelt a szívéhez és egy árulás áldozata lesz? Vagy valaki olyan áll a dolgok mögött, akire végképp nem gondolnánk? Alábbi listánkban azt a három jelenleg is életben lévő Trónok harca karaktert vesszük sorra, akik feltehetőleg mindenképpen holtan akarják látni a sárkányok anyját. Hiszen a Trónok harcában vagy nyersz, vagy meghalsz.

1. Kisujj – avagy Petyr Baelish
Talán sokakat nem lep meg, hogy a listánkat pont Kisujjal kezdjük, akinek az évadok során már nem egy árulásának és persze nem kevesebb pálfordulásának lehettünk a szemtanúi. Kétségkívül ő Westeros egyik legjobb stratégája, és ha csak annyira ravasz, mint amennyire annak hiszi magát, neki abszolút lenne oka végezni az egyelőre még a Keskeny-Tenger túloldalán tartózkodó Targeryen ivadékkal. Na de miért is? Nos, Kisujj általában mindig jó előre eltervezi a dolgokat. Ahogyan egy jó sakkjátszmában úgy itt is jó, ha már három lépéssel előrébb jársz, mint ahol most vagy. Ennek fényében pedig Kisujjnak minden reális oka megvan rá, hogy még azelőtt tegye el láb alól a Khaleesit, mielőtt az még végleg megérkezne Westeros sokat látott földjére.

Miért ő áll a Hárpia Fiai mögött?
Mivel még a hét királyság legjobban tájékozódott emberének sincsen sok esélye – sárm és meggyőző képesség ide vagy oda -, három sárkánnyal és az ő dühös anyukájukkal szemben.

2. Missandei – avagy a sárkánykirálynő tolmácsa
Kevés karakter van, aki ennyire közel áll Daeneryshez mint Missandei. Mondhatni ő az egyetlen igazi nő a társaságában. Elvégre nem lehet mindig csak a férfiaktól tanácsot kérni, ha világot akar hódítani az ember. De rátérve a tárgyra személye és rendkívüli nyelvtudása révén, kiváló összeesküvő alapanyag. Felszabadított rabszolga, aki most egy újabb rabszolgatartót szolgál. Ez valljuk be, hogy nem éppen a legjobb karrier. Főleg annak a fényében, miszerint a rabszolgák helyzete annyira nem kezdett el javulni, mint ahogyan azt anno megígérték. Valóban ez az elmélet eléggé érdekesen hangzik, azonban ha belegondolunk, a Hárpia Fiai feltehetőleg nem csak Daenerys ellen álltak össze. Hiszen ha megbuktathatunk egy vezért, akkor már miért ne buktassuk meg mindnyájukat? Az meglehet, hogy a mesterek pénzelik őket, viszont nem egyszer fordult már elő, hogy a tanítvány túlszárnyalta a mesterét…
Miért ő áll a Hárpia Fiai mögött?
Mivel a láncok leverőjéből csak egy újabb lánc lett. Lehet kicsit túlzásnak hangzik, de a szabadság amiről Missandei álmodott biztos vagyok benne, hogy nem pont ilyen volt. Plusz nem mindig esik ilyen lehetőség az ember ölébe, hogy egyszerre üssön két legyet egy csapásra.

hirdetés

3. Daario Naharis – avagy a sármos zsoldos
Már csak idő kérdése volt, hogy eljussunk listánk egyik legizgalmasabb szereplőjéhez, magához a második fiak vezéréhez, Daario Naharishoz. A nagyszájú, igencsak képzett harcos, még a nagy Meereni hódítás előtt csatlakozott a sárkánykirálynőhöz, akinél rögtön egy árulással próbált bevágódni. Mondhatjuk úgy, hogy a dolog bejött, s ahogyan Ser Jorah anno oly bölcsen megjegyezte: „Vajon, mikor un rá ismét a parancsnokaira?” A kérdés tehát már réges-régen adott. Bár az igaz, hogy már a királynő ágyasa is volt, de azért mégiscsak Daarioról van szó. Azért egy méretes hadsereg, plusz a világ meghódítása azért jóval többel kecsegtet, minthogy élete végéig egy Targeryennek fogadjon szót.

Miért ő áll a Hárpia Fiai mögött?
Mert egyszerűen túl képzett és túl okos ahhoz, hogy csak másodhegedűs maradjon Daenerys mellett. Erre pedig minden bizonnyal magának Daario-nak is rá kellett jönnie. Annak a fényében pedig, hogy a királynő néha igencsak lassan hoz döntést a nehéz helyzetekben, így Naharisnak eléggé könnyű dolga lenne, hogy a megfelelő pillanatban szépen elvágja a sokat megélt Khaleesink torkát. Kivéve, ha nem fordítva történik majd mindez, és ő kerül majd a sárkány rossz oldalára. Viszont jelenleg nagyon úgy néz ki a dolog, hogy mire valóban kiderül az igazság a Hárpia Fiaival kapcsolatban, addigra bizony valakinek már túl késő lesz. (Fotók: HBO)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban