2015-ben mutatta be az RTL Klub hosszú idő után az első saját gyártású, heti fikciós sorozatát, a Válótársakat. A három évadot megélt szériát 2017-ben követte az újabb, a nézettségi rekordokat megdöntő A mi kis falunk, majd pedig idén tavasszal elindították a harmadik szériájukat, A Tanárt. A ma megrendezésre kerülő Big Picture nevű tévés rendezvényen Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese több nagy bejelentést is tett. Az új üzleti reality mellett elárulta, hogy két újabb heti fikciós sorozatot, és több amerikai szériát indítanak jövőre.

Az egyik saját gyártású produkció a 2010 és 2017 között futott holland Penoza hazai adaptációja lesz. A krimi-thriller történetének főszereplője egy olyan nő, akinek férjét brutálisan meggyilkolják, és ezután csak arra tud gondolni, hogy gyerekeit mindenáron megmentse. A férje ugyanis az alvilággal üzletelt és ezért az életével fizetett. A nő békés életről álmodott, ám azért, hogy megvédje a családját, és megtalálja férje gyilkosát, a bűnözők szabályai szerint kell játszania. A készülő sorozat címe az Alvilág lesz, a főszereplőt Balsai Móni alakítja, rendezője pedig a Liza, a rókatündér és az X – A rendszerből törölve alkotója, Ujj Mészáros Károly lesz. A Penoza című szériát 2015-ben hazánkban Fű és fehér por címmel már képernyőre tűzte a FilmBox magyar szinkronnal.

A másik, szintén jövőre érkező egy teljesen magyar fejlesztés lesz. A Mellékhatás címet viselő produkció témája a béranya program lesz, a történet középpontjában pedig egy meddő család áll. A sorozata rendezője az a Kovács Dániel Richárd lesz, aki egyedül rendezte a Válótársak és A Tanár első évadait. A kreatív producer Herman Péter, az író a Válótársakon is dolgozó Gasztonyi Kálmán lesz. A főbb szereplőket Nagy Zsolt, Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Borbély Alexandra és Sztarenki Dóra alakítják.

hirdetés

A két új magyar sorozat mellett 2019-ben több amerikai széria is érkezik az RTL Magyarország csatornáira. A második évadával folytatódik a nagyon sikeres Doktor Murphy, emellett elindítják a God Friended Me, a Whiskey Cavalier, valamint a Take Two című vadonatúj amerikai produkciókat.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része