A nyári kánikulában is lesz mit nézni az HBO Maxon, ugyanis júliusban még júniusnál is több, összesen 17 egész estés alkotással bővül a kínálat. Ebben a hónapban többek közt ismert sztárok filmjei, olasz klasszikusok, egy Oscar-díjra jelölt produkció és Quentin Tarantino egyik alkotása is elérhetővé válik a streaming szolgáltatón.

Napos oldal

Július 1-jén érkezett a streaming szolgáltatóra a Hobbit-trilógia. A három film, A hobbit: Váratlan utazás, A hobbit: Smaug pusztasága és A hobbit: Az öt sereg csatája J. R. R. Tolkien regénye alapján készült és a Gyűrűk ura előzményeként szolgál. 3-án 5 klasszikus olasz film is bekerült az HBO Max kínálatába. Ekkor jött a platformra Dario Argento Mélyvörös (Deep Red / Profondo rosso) című horrorfilmjének feliratos változata. A produkcióban gyilkosság áldozata lesz a médium, aki leleplezhetné a gyilkost. Miután a bűntény szemtanúja, Marcus Daly egy túlbuzgó újságírónőnek köszönhetően bekerül a hírekbe, magánnyomozásba kezd.

hirdetés

Szintén 3-án érkezett a streaming szolgáltatóra a Pier Paolo Pasolini által rendezett Mamma Róma. A történet szerint több éves utcai munka után egy középkorú prosti félretett pénzéből lakást vesz és otthagyja munkáját. Azonban idővel utolérik múltjának tragikus következményei. Ugyanekkor vált elérhetővé A sorompók lezárulnak (Umberto D.) című filmdráma. Vittorio De Sica alkotásában egy idős nyugdíjas próbál megélni egyetlen társával, hű kutyájával a háború utáni fellendülés alatt, miközben igyekszik megőrizni a méltóságát.

Július 3-tól tekinthető meg az HBO Maxon A kaland (L’Avventura) is. A Michelangelo Antonioni által rendezett filmdrámában Claudia és Anna hajóútra mennek Anna szeretőjével, Sandróval egy földközi-tengeri vulkáni szigetre. Anna azonban eltűnik, és mindenütt keresni kezdik. Szintén ezen a napon került be a kínálatba a rendező egy másik produkciója, a Vörös sivatag (Red Desert / Il deserto rosso). A polgári jómódban élő Giuliana életét örökre megváltoztatja egy autóbaleset. Ettől kezdve a fiatal nő félelmi neurózisban szenved. Reménytelenül keresi az élete értelmét, de nincs senki és semmi akiben vagy amiben fogódzót találna.

7-én érkezett a platformra a Vadlovak – Hortobágyi mese című dokumentumfilm. A Hortobágy védett területén, a pentezugi vadlórezervátumban élnek a különleges Przewalski-lovak. Történetüket és életüket a kis vadlócsikó, Cseppke szemszögéből látjuk. Ugyanekkor jött az HBO Maxra a Capote, amely Truman Capote író dokumentarista regényének születését mutatja be. Borzalmas bűncselekményről olvas Capote a New York Times 1959. november 16-i számában: lemészároltak egy jómódú farmercsaládot a kansasi Holcombban. Az író meglátja benne egy komoly újságcikk lehetőségét. A főszereplőt Philip Seymour Hoffman alakítja.

9-én került be a kínálatba Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmje. Két egypetéjű iker teljesen más életet él. Egyikük egy gazdag háziasszony egy csecsemővel, míg a másik egy szegény orvos, így egészen más szemszögből látják egymást. A főbb szerepeket Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté és Bódi Magdi játszák. 13-án egy újabb magyar produkció, a Kárpáti György Mór által rendezett Jövő nyár vált elérhetővé az HBO Maxon. A filmdráma cselekménye szerint a 18 éves Milán gimis drámatáborba megy osztálytársaival. Szerelmi háromszög alakul ki közte, Anna és Dani között, ami lassan tragédiába torkollik.

14-én válik megtekinthetővé a Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh és Tim Roth főszereplésével készült Aljas nyolcas (The Hateful Eight). Quentin Tarantino westernfilmjében a fejvadászok egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek együtt meghúzni magukat egy erdős vidéken. Az összezártság eredménye pedig ármány és intrika. 16-án érkezik meg a Krokodili (Lyle Lyle Crocodile) című zenés vígjáték. Az animációs film főhőse Lyle, az éneklő krokodil, aki összebarátkozik a Primm családdal, akivel egy New York-i házon osztozik.

21-én kerül be a kínálatba az Egy hét Marilynnel (My Week with Marilyn). Az életrajzi film Marilyn Monroe életének korábban ismeretlen fejezetét dolgozza fel. A produkció bemutatja a színésznő egy hetét, amely során Colin Clarkkal találkozott, így az író szemszögéből is megismerhetjük az ikont. 27-én válik elérhetővé a Matthew Quick azonos című regénye alapján készült Napos oldal (Silver Linings Playbook). Bradley Cooper és Jennifer Lawrence közös alkotásának története szerint az elmegyógyintézetben töltött idő után az egykori tanár, Pat Solitano visszaköltözik szüleihez, és megpróbál kibékülni volt feleségével.

30-án érkezik az HBO Maxra a két Oscar-díjra jelölt Élj! (Living) című filmdráma. Az 1950-es évek Londonjában egy humortalan bürokrata úgy dönt, hogy miután halálos betegséggel diagnosztizálják, szabadságot vesz ki a munkából, hogy megtapasztalja az életet. A produkció Akira Kuroszava Ikiru című klasszikusának brit remake-je, Bill Nighy-val a főszerepben.

A Netflix júliusi sorozatpremierjeiről itt, míg a filmes újdonságairól itt írtunk korábban. Az RTL+ e havi premierjeit itt, a Disney+ friss produkcióit pedig itt mutattuk be. Az HBO Max új sorozatairól és friss évadairól itt, a SkyShowtime nyáron érkező legnagyobb filmjeiről és szériáiról pedig itt írtunk.

 

hirdetés

Ezek lesznek a Disney+ legnagyobb őszi premierjei

A napokban két fontosabb hazai szórakoztató műsor is véget ér

Műsorváltozás vasárnap a TV2-n: új időpontba kerül a Megasztár első válogatója

3 friss évad és egy új sorozat is érkezik a Network4 csatornáira szeptember végén

Mozifilmek, új sorozatok és folytatások: 21 produkciót jelentett be a SkyShowtime

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára