Ma (szombaton) 19:30-kor indul A Dal 2017 a Duna és a Duna World csatornákon. A zsűriben idén is helyet foglal Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós, de távozott Pierrot, helyét pedig Caramel foglalja el. A kiválasztás folyamata változatlan, három elődöntőben 30 versenyző dalát hallgatja meg a zsűri és a közönség, melyből 18 kerül tovább. Ezt követően két középdöntő során kiválasztják azt a 8 szerzeményt, mely a végső döntőbe kerül. Az utolsó adásba pedig kiderül, hogy 2017-ben milyen dallal és ki képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az először bejelentett 30 dalhoz képest azóta több kizárás történt, ezért újabb szerzemények is eljuthattak az elő adásokig. Végül az alábbi versenyzők a következő dalokkal jutottak a top30-ba:

AnnaElza feat Kása Juli (Jártam), Benji (Karcok), Calidora (Glory), Chase (Dust In The Wind), Csondor Kata (Create), Fedor KYRA (Got To Be A Day), Henderson Dávid (White Shadows), Kanizsa Gina (Fall Like Rain), Kállay Saunders Band (17), Leander Kills (Élet), Mrs Columbo (Frozen King), Mujahid Zoltán (On My Own), Muri Enikő (Jericho), Pál Benjamin (Father”s Eyes), Pápai Joci (Origo), Peet Project (Kill Your Monster), Peter Kovary & The Royal Rebels (It”s A Riot), Radics Gigi (See It Through), Rocktenors (Ősz), Roma Soul (Nyitva a ház), Sapszon Orsi (Hunyd le szemed), Singh Viki (Rain), Soulwave (Kalandor), Spoon 21 (Deák), Szabó Ádám (Together), The Couple (Vége van), The Wings (Mint a hurrikán!), TOTOVA (Hosszú idők), Tóth Andi (I”ve Got A Fire), Zävodi + Berkes Olivér (#háttérzaj).

A Dal 2017 során az idei évadban is több különdíj kerül átadásra: „A Dal 2017 Legjobb Dalszövege” és a „A Dal 2017 Felfedezettje” elismerések mellett az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is. (Fotó: MTVA)

hirdetés
hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél