A nagy sikerű Netflix sorozat, A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) rengeteg jól kidolgozott karakterrel büszkélkedhet. Az első részben bemutattuk, hogyan született meg Tokió és a Professzor az írók szobájában. Most ismét két, a rajongók körében népszerű Dalí maszkos rablót veszünk górcső alá, akik megalkotása és a hozzájuk passzoló színész megtalálása mind egy külön történet. 

hirdetés

A közönség egyik legnagyobb kedvence lett Nairobi, akinek szókimondó és emberséges jellemével sokan tudtak azonosulni. Azonban eredetileg ez a karakter benne se lett volna a sorozatban. A készítők a forgatókönyv megírása közben jöttek rá, hogy a történet egyetlen női szereplővel nem fog működni. Ezért az egyik alkotó, Álex Pina felkereste Alba Florest, akivel már dolgoztak közösen egy szériában. Ennek alkalmával azt mondta neki, hogy ha tetszik az első két rész forgatókönyve, akkor írnak a számára egy szerepet benne. Így jött létre végül Nairobi, teljesmértékben a színésznőre tervezve.

Berlint megformáló Pedro Alonso egy nappal azután találkozott egy számára meghatározó egyénnel, miután kézhez kapta a forgatókönyvet. Ez az ember a színész elmondása szerint nagyon intelligens, provokatív és manipulatív volt, és innen vette az ihletet a karakter megformálásához. Az írók egy olyan szereplőt akartak megalkotni, akinek jó és rossz oldala is van, amitől egyszerre rokonszenves és erkölcstelen. Így jött létre Berlin. Az eredeti tervek szerint ő és a Professzor nem álltak rokoni kapcsolatban, azonban az őket alakító színészek többször is kérték a készítőket, hogy írják át ezt a szálat, és legyenek testvérek. Berlin népszerűségét látva a készítők amellett döntöttek, hogy halála után visszaemlékezések során láthatják őt újra a nézők, és ehhez köthető az alkotók legnagyobb megbánása is sorozattal kapcsolatban.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna