Két nap telt el az RTL Klub és a TV2 januári műsorrendjéből és már nagyjából látszik, hogyan teljesítenek a nagy csatornák új műsorai. A múlt héten a Doktor Balaton, az Exatlon Hungary és a Keresztanyu is ellenfél nélkül debütált, most viszont már éles versenyben kell megállniuk a helyüket. Lássuk a hétfői és keddi nézettségi adatokat 18-49-ben.

Hétfőn a Tények 10,6 százalékos közönségarányt, kedden pedig 13,3 százalékot produkált, míg az RTL Híradó 18,9-et és 18,6-ot. Ezek a számok nem tartoznak bele a főműsoridőbe (19-23 óra), de jó látszik, hogy az RTL Klub elképesztő előnyben indította az estéket. A Tények Plusz szintén mindkét nap gyengén ment, hétfőn 11,4 százalékot, kedden pedig 11,8 százalékot hozott. A TV2 bulváros hírműsora és napi sorozatával szemben a Fókusz Plusz hétfőn 15,1 százalékot, kedden pedig 17 százalékot produkált, előbbi jó, utóbbi kiemelkedő eredmény. Az RTL magazinja ezzel pedig mindkét nap, mindkét ellenfelét legyőzte.

A Doktor Balaton az előző napok 16 százalékos átlageredménye után nagyot esett. Hétfőn gyengén, 11,6 százalékkal futott, míg kedden közepes, 12,3 százalékot produkált. Mindkét nap simán kikapott az RTL magazinjától és napi sorozatától, valamint a TV2 főműsoridős átlaga alatt hozott. A Keresztanyu mindkét nap tarolt és 18-49-ben messze a legnézettebb műsor volt. Hétfőn 17,3 százalékot szállított és kicsivel, de megelőzte a közös sávjukban a TV2 sportrealityjét, kedden pedig elképesztő, 20,3 százalékos eredménnyel nagy különbséggel előzte konkurensét. Így eddig a Makkosszállás lakóit bemutató széria a legsikeresebb 2021-es műsor.

A New Amsterdam hétfőn 8,1 százalékkal közepesen kezdett, kedden pedig 10 százalékot hozott, mely ahhoz képest, hogy vásárolt tartalom és több hazai csatorna már leadta, egész jónak számít. A késő esti Barátok közt viszont teljesen bedőlt. Hétfőn egészen elképesztő, 2,2 százalékot produkált, kedden pedig 3,9 százalékkal, már kicsit jobban ment, de összességében ez is tragikus eredmény. (Délután hétfőn jól, kedden gyengén ment.)

hirdetés

Az Exatlon Hungary hétfőn 16,6 százalékot, kedden pedig 16,7 százalékkal tarolt, melyek még jobb eredmények, mint tavaly év elején. Palik László műsora a két ünnep közötthöz képest – amikor még nem volt ellenfele -, csak másfél százalékponttal csökkent a közönségaránya. A Keresztanyutól mindkét nap kikapott, de a New Amsterdamot nagy előnnyel, a Barátokat pedig elképesztő fölénnyel verte. A sportreality egész műsorideje alatt pedig jóval jobban nézték, mint az RTL műsorait.

Hétfőn este (19-23 óra) 14,6-12,4-re győzött a TV2 az RTL Klubbal szemben, kedden pedig mindkét csatorna 14,7 százalékos főműsoridős közönségarányt hozott. Nagyon ritka, hogy két egymással szembe menő produkció – mint a Keresztanyu és az Exatlon – ennyire jól menjen a másik sikerei ellenére is. Így a következő napokban is hatalmas verseny várható hétköznap esténként a két tévéadó között.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban