8 év telt el a Sárkányok tánca című regény megjelenése óta, mely az ötödik A tűz és jég dala kötet. Azóta George R. R. Martin kiadott egy Tűz és vér című, Targaryenekről szóló előzménykönyvet, a várva várt folytatás, a Winds of Winter azonban még sehol. A szerző most arról nyilatkozott, mit jelent a Trónok harca sorozat befejezése az írott alapanyag szempontjából, és hogy miképp élte meg, hogy a feldolgozás az utolsó évadokra lehagyta az alapanyagot.

“Volt egy időszak, amikor a széria kezdte utolérni a könyveket, ami miatt rengeteget stresszeltem. Féltem attól, hogy mi történik majd, ha az adaptáció leelőz engem és emiatt egyre lassabban írtam a folytatást. Kétségbeesetten próbáltam befejezni a Winds of Wintert, de egyszerűen nem ment. Most, hogy a Trónok harca sorozatnak vége, kisebb rajtam a stressz, de nem tudom, hogy gyorsabban fogok-e haladni most az írással. A Bloodmoon munkacímű testvérszéria első részét már leforgatták, és előfordulhat, hogy a Targaryenekról szóló előzményt is berendeli az HBO. Mindkettő projektben benne vagyok, ami rengeteg munkát ad nekem” – árulta el George R. R. Martin.

A rajongók számára a szerző szavai azért is lehetnek lelombozóak, mert sokan arra számítottak, hogy a Trónok harca befejezése után már gyorsabban fog haladni az írással Martin és még idén megjelenik a Winds of Winter. Ebből azonban várhatóan már semmi nem lesz. Így tehát a Wall Street Journal értesülései tévesnek bizonyultak, amikor 2018 novemberében arról írtak cikket, amelyről mi is beszámoltunk, hogy Martin már a 6. A tűz és jég dala regény végső fázisánál tart.

A tűz és jég dala regénysorozat írója korábban arról beszélt, hogy komoly nézeteltérései voltak David Benioffal és D. B. Weisszel, amiatt, mert a 8. évad már nem volt hű a Martin által megálmodott Westeros világához. Az erről szóló nyilatkozat itt olvasható.

Bejelentették a Dancing with the Stars 3. évadának versenyzőit és új zsűrijét

Premierözön: 18 film kerül fel augusztusban a Netflixre

Autóbalesetben elhunyt a Magnum sztárja

Vadonatúj előzetest kapott a Sztárban sztár leszek 3. évada

Keanu Reeves lesz a főszereplője Scorsese és DiCaprio vadonatúj sorozatának

Vadonatúj és legendás filmek – ezeket ajánljuk nyárra az HBO Max kinálatából (x)