2011-ben indult az igazán remekül sikerült Társas játék című sorozat. Egy évvel később, 2012-ben az HBO bemutatta az első magyar napi sorozatát, a Terápiát, mely szintén nagyon érdekes lett. A produkció nemcsak minőségi, de nagyon egyedi is, hisz előtte és azóta sem nagyon volt olyan, hogy egy pszichológus munkáját mutassa be egy széria. A Terápia első évada nagy siker lett, így 2014-ben megérkezett a második etapja is. A folytatását a nézők és a kritikusok is szerették, a Televíziós Újságírók Díján 2014 legjobb sorozatának járó díjat a Terápia kapta, a legjobb színésznek pedig a produkció főszereplőjét, Mácsai Pált választották.

Két év kihagyás után múlt héten folytatódott a sorozat, megérkezett a 3. évada, mely egyben az utolsó is. Az etap minden hétköznap 20 órakor látható az HBO-n, 35 epizódon keresztül. Az HBO GO hozzáféréssel rendelkezőknek azonban már elérhetővé vált a 3. évad első 15 epizódja. Jó hír, hogy múlt hét óta közvetlenül is elő lehet fizetni az HBO GO-ra, sőt különleges akció keretében egy hónapig ingyen ki lehet próbálni. A részletekről itt írtunk korábban. A záró szezonban Mácsai Pál mellett hétfőn Vilmányi Benettel (Zsolt), keddenként Schell Judittal (Krisztina), szerdánként Czintos Józseffel (Sándor), csütörtökönként Udvaros Dorottyával (Edit), míg pénteken Balsai Mónival (Adél) találkozhatnak a nézők.

A Terápia első két évadából már kiderült, hogy Dargay András nem klasszikus módszerekkel dolgozó pszichológus. Az ülések során szokatlanul közel engedi magához a pácienseit, és olykor meg is szegi a szakmai és etikai szabályokat, ami a magánéletére is kihatással van. A záró évadban András minden eddiginél messzebbre megy. Hogy elbújjon az önmagával való szembenézés elől, feláldozza a professzionalizmust, és a saját elképzelései szerint próbál segítséget nyújtani a hozzá fordulóknak. Hétfőnként egy 23 éves fiatalemberrel, Zsolttal kell foglalkoznia, aki tíz évvel ezelőtt megölte az apját, most pedig a barátnője meggyilkolásával vádolják. De András számára egyre biztosabbá válik, hogy a fiú olyasmiért készül megbüntetni önmagát, amit nem követett el. A keddi páciens Krisztina, aki érzelmileg bántalmazó, erőszakos férjétől szeretne elszakadni. András finom határozottsággal szembesíti az életét átszövő hazugságokkal, és segít neki felvázolni egy lehetséges boldog jövőt, de a nő döntéseit már nem képes befolyásolni.

hirdetés

Szerdán András egy idős székely férfinak, Sándornak segít feldolgozni felesége elvesztését. Sándor eleinte nem bízik a pszichológusban, de lépésről lépésre barátság alakul ki közöttük, és András elveszíti a tisztánlátását az esettel kapcsolatban – ami szakmai és emberi válságba sodorja. Csütörtökönként egy híres színésznő, Edit látogatja a pszichológust, akinek a húga mellrákban haldoklik. András feladata, hogy a saját tapasztalatait is felhasználva megmutassa Editnek, hogyan nézhet szembe a halálfélelmével, és hogyan kerülhet közelebb a testvéréhez, mielőtt túl késő lesz. A pénteki napon András maga megy pszichológushoz – ezúttal egy fiatal, tehetséges kolleginához, Adélhoz. A nő keményebb ellenfélnek bizonyul Ágnesnél. Együtt sikerül felfejteniük, hogy András az eseteibe menekül a magával és a szeretteivel kapcsolatos érzései elől, és a férfi rájön, hogy talán eljött számára az utolsó esély, hogy változtasson az életén. Mit sikerül ezúttal elérnie Andrásnak és hogy változik az élete? Kiderül minden hétköznap 20 órától az HBO-n, vagy érdemes nézni az új részeket már korábban az HBO GO-n, amit most 1 hónapig ingyen lehet kipróbálni.

(A cikket az HBO támogatta.)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része