A Beverly Hills 90210 az egyik legismertebb amerikai sorozat volt, 1990-től egészen 2000-ig vetítette a tengerentúlon a FOX, a produkció 10 évad alatt 293 részt ért meg. A történet egy ikerpárról, Brandon (Jason Priestley) és Brenda Walsh-ról (Shannen Doherty) szólt, akiknek a szülei Minneapolisból Beverly Hillsbe költöztették a családot. A kultúrsokktól kezdve olyan témákat vett elő a produkió, mint a tini párkapcsolatok, drogozás, családon belüli erőszak, vagy éppen a rasszizmus.

A szériát idehaza a TV2 és a FEM3 is vetítette, Magyarországon is az egyik leginkább ismert amerikai sorozatról van szó. Az amerikai FOX csatorna csak a 80-as évek közepén indult el, így többek között a Beverly Hills 90210 erős nézettségének is köszönhetik, hogy az egyik legfontosabb tévéadó lett. A Deadline szerint az eredeti sorozat sztárjai most több csatornánál is házalnak, hogy eladják a produkció rebootját. A tervek szerint Jennie Garth (Kelly), Tori Spelling (Donna), Jason Priestley (Brandon), Ian Ziering (Steve), Brian Austin Green (David) és Gabrielle Carteris (Andrea) is visszatérhetnek a szériában.

A legkisebb amerikai országos csatorna, a CW nemrég próbálkozott a produkció felélesztésével, a 90210 című tinisorozat azonban nem lett annyira minőségi. Ennek ellenére 2008-tól 2013-ig futott a széria, de sok nyomot nem hagyott a nézőkben. Remélhetőleg az új változat erősebb lesz, ha elkészül egyszer.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része