Októbert követően az ősz utolsó hónapja során is rengeteg film érkezik az HBO Max-ra. Novemberben 29 egész estés alkotás válik elérhetővé a streaming szolgáltatón, amelyek közt 17 magyar produkció, idén debütált mozifilmek, dokumentumfilmek és számos nagy név főszereplésével készült produkció is található, így lesz mit nézni a platformon a hűvös esték folyamán.

Ráadásszerelem

November 1-je óta nézhető a streaming szolgáltatón a Till Attila által rendezett Csicska. A rövidfilmben Balogh István, egy vidéki földművelő rettegésben tartja a családját. Annak érdekében, hogy el tudja tartani magukat az istállóban úgynevezett “csicskát”, vagyis rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezelnek. Szintén ezen a napon került be a kínálatba Oláh Kata rövidfilmje, a Vigyél el. A Döbrösi Laura főszereplésével készült alkotásban Anna kislány kora óta híres színésznő akar lenni Amerikában. 1988-ban megérkezik Bob, hogy feleségül vegye. De vajon még mindig ezt akarja?

hirdetés

3-a óta megtekinthető az HBO Maxon Joseph Gordon-Levitt akció-thrillerje, a 7500. A történet szerint a másodpilóta, Tobias Ellis próbálja megmenteni az utasokat és a személyzetet, miután terroristák rohamozzák meg a pilótafülkét Berlinből Párizs felé. Ezen a napon vált elérhetővé az Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) is. Jim Carrey és Kate Winslet közös produkciójában Joel felfedezi, hogy Clementine kitöröltette a fejéből kapcsolatuk minden emlékét, ezért ő is aláveti magát az eljárásnak. Ám ahogy Clementine-nal kapcsolatos emlékei halványulni kezdenek, hirtelen rájön, hogy még mindig szereti a lányt.

November 6-án Marlon Brando három filmje is elérhetővé vált a platformon. Ekkortól tekinthető meg a Benedek László által rendezett A vad (The Wild One) című krimi, amely az első olyan produkció, ami a motoros bandákkal foglalkozik. A cselekmény szerint két rivális motoros banda terrorizál egy kisvárost, miután egyik vezetőjüket börtönbe zárják. Ekkor érkezett az HBO Maxra A rakparton (On the Waterfront) is. Terry Malloy, a bukott bokszoló beáll rakodómunkásnak, a szakszervezetis főnöke pedig a korrupt Johnny Friendly lesz. Miután szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, Johnny emberei elkezdik követni, és egészen addig nem mer szembeszállni velük, amíg meg nem verik őt.

Szintén ekkor került be a kínálatba az Üldözők (The Chase). Bubber Reeves, akit olyan gyilkossággal vádoltak meg, amit nem ő követett el, megszökik a börtönből. A helyi serif, Calder nem tűri, hogy bárki beleszóljon a munkájába, még akkor sem, ha az illető a legnagyobb helyi olajbáró. 8-tól lesz megtekinthető Mátyássy Áron ifjúsági filmje, a Berosált a rezesbanda. Kukucs város általános iskolájában létrehoznak egy kísérleti osztályt. Ám a diákoknak nem tetszik a nagy szigor, ráadásul a tanulók által közösen alapított fúvós zenekar sem játszhat az iskolában, ezért összefognak és megszöknek.

November 9-én érkezik az HBO Maxra a BUÉK című magyar vígjáték. Egy szilveszteri buliban egy baráti társaság úgy dönt, hogy az este folyamán mind a heten csak úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. Ezzel pedig elkezdődik a hazugságok, az átverések és a simliskedések hosszú sora, mígnem mindenkiről kiderül egy komoly titok. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető a Tobi színei. A magyar dokumentumfilm egy apró faluba kalauzolja el a nézőket, ahol Éva él a családjával. A legkisebb gyermek nemrég bújt elő transznemű férfiként, és a Tobi nevet választotta.

9-én válik elérhetővé a Nádas Péter íróról készült portréfilm, a Saját erdő is. A produkcióban olyan témákról beszél, mint az ökológiai katasztrófa, az öngyilkosság, a szerelem és a kultúra. 10-én kerül be a kínálatba az Eminem főszereplésével készült, és az élete által ihletett 8 mérföld (8 Mile). Detroitban egy tehetséges rapper freestyle versenyeken a helyi hip-hop közösség elismeréséért küzd. Ám a helyi erők rivalizálása nem korlátozódik a színpadra és a mikrofonra, a bandaháborúk egyre inkább elfajulnak.

November 10-én válik elérhetővé A legsötétebb óra (Darkest Hour). 1940 májusában a második világháború sorsa Winston Churchillen múlik, akinek el kell döntenie, hogy tárgyaljon-e Adolf Hitlerrel, vagy harcoljon tovább, tudván, hogy ez Nagy-Britannia végét jelentheti. Az életrajzi filmben Gary Oldman alakítja a brit miniszterelnököt. 11-én érkezik a streaming szolgáltatóra Kevin Costner és Diane Lane neowesternje, A vér földje (Let Him Go). Miután a fiuk meghalt, egy visszavonult seriff és felesége útnak indul, hogy kimenekítsék az unokájukat egy kétes üzelmekből élő család karmaiból. A família azonban nem akarja elengedni a fiút, ezért kénytelenek harcba szállni érte.

15-től lesz megtekinthető Till Attila újabb filmje, a Tiszta szívvel. Az akció-vígjátékban két mozgássérült fiatal barátságot köt egy kerekesszékes bérgyilkossal, és beállnak a maffiába. A fantázia és a valóság közt megszűnik a határ, miközben megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba A csodálatos Pókember 1. és 2. része (The Amazing Spider-Man 1-2.), amelyekben a szuperhős új ellenségekkel küzd meg. A produkciókban a tinédzser Peter Parker bőrébe Andrew Garfield bújt.

November 15-én jön a platformra a Tüskevár 2012-es változata. Tutajos a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével. 16-án debütál a David Holmes: A túlélő (David Holmes: The Boy Who Lived). A dokumentumfilm a Harry Potter filmek főszereplőjének, Daniel Radcliffe kaszkadőrét ért balesetet, illetve annak következményét dolgozza fel.

Ugyanekkor válik elérhetővé az Egy nő fogságban című magyar-német dokumentumfilm. Az 52 éves Maris tíz éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot. A méltóságától és jogaitól megfosztott nő félelemben tölti napjait, és évek óta arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét. 17-én kerül be a kínálatba a Chris Pratt, Yvonne Strahovski és J.K. Simmons főszereplésével készült A holnap háborúja (The Tomorrow War). A sci-fi története szerint egy családapát besoroznak egy jövőbeli háborúba, ahol az egész emberiség sorsa múlik azon, hogy képes-e szembenézni a múltjával.

November 17-től lesz megtekinthető az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek. Egy brutálisan bántalmazott tinédzser, aki szülés közben meghal, nyomokat hagy a naplójában, amely által kiderül, hogy megerőszakolták. A bántalmazás egy orosz maffiacsaládhoz köthető. 22-én érkezik a platformra a Dobó Kata által rendezett Kölcsönlakás. Balázs éppen felújítja a családi fészket, ahova a haverja meg akarja hívni legújabb hódítását. Azonban a feleségeiknek és a felújítást végző dizájnernek is tervei vannak a lakással. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges.

Szintén ezen a napon válik elérhetővé a Swing című magyar romantikus vígjáték. Három különböző korú nő kénytelen összefogni, amikor egy kiöregedett dizőz felkarolja őket és létrehozza a zenekarukat. A színpadon sikeresek, de a színpadon kívül egyáltalán nem jönnek ki egymással. 23-án kerül be a kínálatba Oláh Kata és Csukás Sándor dokumentumfilmje, a Rotschild Klári legendái. A nő a szocialista rendszerben máig ismeretlen okok miatt évente kétszer kiutazhatott Párizsba, megnézhette az aktuális divatbemutatókat, és az ott látottakat „pestiesítette”. Itthon pedig a szakma zsenijeként emlegették.

November 24-én jön a platformra Reisz Gábor vígjátéka, a Van valami különös és megmagyarázhatatlan. A 20-as évei végén járó, munkanélküli Szentesi Áront egy nap elhagyja a barátnője, ezt követően pedig elmegy inni a barátaival. Másnap észreveszi, hogy vett egy repülőjegyet Lisszabonba. 8 hónappal a magyar mozis premier után, 24-től az HBO Maxon is megtekinthető lesz az Adam Driver főszereplésével készült 65. Az időutazós sci-fiben egy űrhajós balesetet szenved, és egy elhagyott bolygóra kerül. Minden nap meg kell küzdenie az életben maradásért, és nem túl jók az esélyei, majd rájön, hogy nincs is egyedül a bolygón.

25-én érkezik a platformra a Magyarországon forgatott A zodiákus lovagjai (Knights of the Zodiac). Amikor a háború istennője egy fiatal lány testében reinkarnálódik, az árva utcagyerek Seiya rájön, hogy az a sorsa, hogy megvédje őt és megmentse a világot. Ám csak akkor, ha szembe tud nézni a saját múltjával, és a Zodiákus lovagjává válik. 30-án kerül be a kínálatba Zurbó Dorottya alkotása, a Könnyű leckék. A dokumentumfilm egy fiatal szomáliai lány, Kafia életét tárja elénk, aki 14 évesen megszökött hazájából, hogy új életet kezdjen Magyarországon.

6 hónappal a hazai mozis bemutatót követően, november 30-tól a streaming szolgáltatón is elérhető lesz Sam Heughan, Priyanka Chopra Jonas és Celine Dion közös romantikus vígjátéka, a Ráadásszerelem (Love Again). Mira vőlegénye már két éve meghalt, ám a lány nem tudja elengedni. A barátja régi telefonjára küldözget SMS-eket, de az a szám már valaki másé. Rob nem érti, kitől származnak és kinek szólnak ezek a szerelemmel teli, bánatos üzenetek. Az újságíróként dolgozó Rob épp Celine Dionnal készít interjút, és amikor az énekesnő meghallja az érthetetlen SMS-ek történetét, elhatározza, hogy kinyomozza, mi lehet a titok. Ezzel persze mindent összezavar.

A SkyShowtime októberben érkező legnagyobb filmjeiről és sorozatairól itt írtunk. Az HBO Max e havi friss szériáit és új évadait itt, a Netflix sorozatpremierjeit itt, a Disney+ újdonságait pedig itt mutattuk be.

hirdetés

Szünet nélkül érkezik a Keresztanyu 4. évada az RTL-re

Ők mérkőznek meg a Sztárbox vasárnapi 2. adásában

Bemutatjuk szeptember első hetének legnagyobb streaming premierjeit

35. heti nézettség - Tarolt az idei Sztárbox első adása

Hétfőtől minden hétköznap esti produkciót érintő műsorváltozás lesz az RTL-en

Ők lesznek az Adom a napom 4. évadának harmadik hetének vendégei