Az ősz első hónapja során is rengeteg film érkezik az HBO Max-ra. Augusztushoz képest most jóval több, összesen 28 egész estés alkotással bővül a kínálat. Szeptemberben már klasszikusnak számító produkciók, animációs filmek, több részből álló alkotások és nemrég a moziban debütált filmek is elérhetővé válnak a streaming szolgáltatón.

Az ember, akit Ottónak hívtak

Szeptember 1-je óta nézhető a streaming szolgáltatón a Batman: A sárkány lelke (Batman: Soul of the Dragon). Az animációs szuperhősfilmben Bruce Wayne a múltjából eredő halálos veszély árnyékában három régi diáktársa segítségét kéri, hogy megküzdjön az előtte álló túlvilági kihívásokkal. Szintén ezen a napon került be a kínálatba a Szuperhősök Légiója (Legion of Super-Heroes) című animációs film. Supergirl elutazik a Légió Akadémiára, ahol egy rejtélyes összeesküvésre bukkan, amelyet egy titokzatos csoport irányít.

hirdetés

Ugyanekkor jött a platformra a Tom Hanks főszereplésével készült Langdon trilógia. A Da Vinci kód, az Angyalok és démonok, valamint az Inferno középpontjában a híres szimbólumkutató, Robert Langdon áll. A filmek Dan Brown regénysorozata alapján készültek. Szintén 1-jén váltak elérhetővé Will Smith és Tommy Lee Jones közös alkotásai, a Men in Black filmek. A három akció-vígjátékban K és D ügynök kalandjait követhetjük nyomon.

Szeptember 2-tól megtekinthető a Trollok a világ körül (Trolls World Tour) című zenés animációs vígjáték. Pipacs és Ágas feladata, hogy egyesítse az eltérő zenei ízléssel bíró hat troll törzset, hogy együtt ráleljenek a mindenkit megmentő harmóniára. 4-én került be a kínálatba a Woody Allen által rendezett Kairó bíbor rózsája (The Purple Rose of Cairo). Cecilia a valóság elől a mozi csillogó álomvilágába menekül, rajongása pedig a való életbe csalja az egyik film hősszerelmesét, Tomot. Az őt alakító filmsztár, Gil Sheperd elcsábítja a lányt, miközben a fizetését féltve akcióba lendül.

7-e óta nézhető az HBO Maxon Szűcs Dóra új romantikus filmje, Az almafa virága. A két összefonódó történet egyik főhőse egy fiatal vietnami lány, Song Ha, aki Magyarországra jön nyomozni a cserediákként korábban itt tanult nagymamája múltjáról. A kutatásban segítségére siető Viktor biztos benne, hogy Song Ha élete szerelme. Szintén ezen a napon vált elérhetővé az Emily Brontë életét bemutató Emily. A részben fiktív drámában a híres írónő a lázadó fiatal nő hangjára rátalálva megírja az Üvöltő szelek című klasszikust. Eközben William Weightman-nel folytatott romantikus kapcsolatának is szemtanúi lehetünk. Az írónőt a Szexoktatásból ismert Emma Mackey alakítja.

Szeptember 8-án öt film került be az HBO Max kínálatába. Ezen a napon jött a streaming szolgáltatóra a DC Comicson alapuló Zöld Lámpás: Rettegje erőmet (Green Lantern: Beware My Power). Az animációs filmben, amikor a volt tengerészgyalogos, John Stewart megkapja az Erő gyűrűjét, az az életét megváltoztató küldetésre hívja. Ugyanekkortól tekinthető meg a Halálos iramban 9. (F9: The Fast Saga). A népszerű franchise legutóbbi produkciójában Dom Torettónak számot kell vetnie múltbéli bűneivel, hogy megmentse azokat, akiket a legjobban szeret.

7 hónappal a hazai mozis bemutatót követően, 8-án a streaming szolgáltatón is elérhetővé vált az Asterix és Obelix: A középső birodalom (Asterix & Obelix: The Middle Kingdom / Astérix et Obélix: L’empire du Milleu) című francia vígjáték. A történet szerint Kr.e. 50-ben a raboskodó kínai császárnő lánya Galliába menekül és két vitéz harcostól, Asterixtől és Obelixtől kér segítséget országa megmentéséhez. A főszerepekben Marion Cottilard, Vincent Cassel és Guillaume Canet látható, de Zlatan Ibrahimović, válogatott labdarúgó is játszik benne.

Szeptember 8-tól tekinthető meg a platformra Steven Segal két produkciója is. Az Úszó erőd (Under Siege) című akciófilmben az egykori SEAL-katonának kell megállítania az áruló CIA-ügynök által vezetett terrorista csoportot, akik elfoglaltak egy amerikai csatahajót. A film folytatása, a Száguldó erőd (Under Siege 2: Dark Territory) története szerint a főhős egy eltérített gyorsvonaton küzd a terroristák ellen, akik át akarják venni az irányítást az USA legújabb műholdfegyvere felett.

11-én kerül be a kínálatba Woody Allen újabb filmje, a Hannah és nővérei (Hannah and Her Sisters). A három testvér közül a legidősebb Hannah, aki sikeres színésznő és odaadó feleség, ám ennek ellenére hirtelen válságba kerül a házassága. Egyik testvére művészi ambíciókkal rendelkezik, a másik pedig boldogtalan és Hannah férjével kavar. 15-én válik elérhetővé a Senki (Nobody) című akciófilm. Hutch Mansellt mindenki elítéli és a saját fia is lenézi, amiért egy betörés alkalmával nem tett semmit családja védelmében. Később azonban megvéd egy idegen lányt a buszon egy csapatnyi zaklatótól, ami odáig vezet, hogy egy befolyásos orosz maffiafőnök célpontjává válik. A produkció főszereplőjét a Better Call Saul színésze, Bob Odenkirk alakítja.

Szeptember 15-én debütál egy saját gyártású lengyel dokumentumfilm, a Lengyel imák (Polish Prayers / Prawy chlopak). A középpontjában a 22 éves Antek áll, aki egy vallásos, szélsőjobboldali családban nő fel Lengyelországban. Ám mikor megtalálja élete szerelmét, minden megváltozik. 18-án érkezik a streaming szolgáltatóra a Woody Allen által rendezett Alice. A főhősnő életének abba a szakaszába érkezett, amelyben a nők meg szokták kérdőjelezni addigi életük értelmét, és új impulzusokra és kapcsolatokra vágynak. Csakhogy mindezt megnehezíti katolikus neveltetése. Egy kínai természetgyógyász receptjének köszönhetően képes lesz láthatatlanná válni és bárkit meglesni.

22-én érkezik a platformra Ben Stiller, Naomi Watts, Amanda Seyfried és Adam Driver közös dramedyje, A 40 az új 20 (While We’re Young). Josh és Cornelia házassága, karrierje és a teljes élete gyökerestül felfordul, amikor megismerkednek a szabad szellemű fiatal párral, Darby-val és Jamie-vel. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba a John Cusack, Gene Hackman és Dustin Hoffman főszereplésével készült Az ítélet eladó (Runaway Jury) című thriller. Egy fiatal özvegy férje meggyilkolásának gyanújával pert indít egy nagyvállalat ellen. Felfogadja Wendell Rohr-t, aki szenvedéllyel lát neki az ügynek. Az ellenfele azonban az esküdtszéki szakértő bábja.

Szeptember 22-én jön az HBO Maxra az Egy boldog ember (A Happy Man) című cseh dokumentumfilm is. Marvin, a kreatív író és Ivan, a pszichiáter Csehországból Svédországba költözik, hogy ott neveljék fel a gyermekeiket Marvin nemátalakító műtétje után. 23-án válik elérhetővé Szakonyi Noémi Veronika filmdrámája, a Hat hét. Zsófi, a lázadó tini egy pici lakásban él húgával és instabil anyjával. Amikor kiderül, hogy terhes, felajánlja a babát örökbefogadásra, ám hamarosan kételkedni kezd döntésében. Hat hete van a végleges döntés meghozatalára.

8 hónappal a magyar mozis premiert követően, 24-től az HBO Maxon is megtekinthető lesz a Tom Hanks főszereplésével készült Az ember, akit Ottónak hívtak (A Man Called Otto). A dramedyben Otto egy rendes, visszafogott ember, és mindenkit figyelmeztet, ha nem tartja be a szabályokat. Éppen ezért a lakópark réme. A szomszédjába költözik egy Dél-Amerikából érkezett család, amelyik kicsit másképpen áll hozzá az élethez. Otto hiába próbálja meggyőzni őket, hogy a lakópark minél több szabályra vágyik, ők inkább úgy gondolják, hogy a szeretet a lényeg. Még ha az egy kis ricsajjal is jár.

Szeptember 28-án kerül be kínálatba Emily Blunt és Jason Segel közös romantikus vígjátéka, az Öt év jegyesség (The Five-Year Engagement). Tom egy évvel a megismerkedésük után megkéri barátnője, Violet kezét. Álmaik esküvőjét azonban váratlan események folyton meghiúsítják, ezért a jegyességük sokáig tart. 29-én érkezik meg az Anyák napi kimenő (Mothering Sunday). Az első világháború utáni Angliában élő cselédlány titokban azt tervezi, hogy találkozik a férfival, akit szeret, mielőtt az elmegy, hogy feleségül vegyen egy másik nőt. A főszerepekben Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman és Colin Firth látható.

Az HBO Max legújabb szériáit itt, míg az RTL+-ra érkező produkciókat itt mutattuk be. Netflix szeptemberi sorozatpremierjeit itt, filmes újdonságait pedig itt ismertettük. A SkyShowtime e havi legnagyobb filmjeiről és szériáiról itt, a Disney+ filmes premierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára

Vadonatúj német orvosi sorozat indul október elején a TV2 Csoport egyik csatornáján

Nem az előre tervezett időpontban lesz látható Sváby András vadonatúj utazós realityje a VIASAT3-on

Szünet nélkül folytatódik egy német orvosi drámasorozat az egyik országos csatornán

Fontos információ érkezett a Trónok harca egyik új spinoffjával kapcsolatban

Megvannak a Hypwriter, a Paprika Studios és az RTL közös sorozatötlet pályázatának döntősei