Az augusztusi filmpremierek után most bemutatjuk, hogy milyen újdonságok érkeznek szeptemberben a Netflixre. Az ősz első hónapja során augusztushoz képest jóval több, összesen 19 új film kerül be a streaming szolgáltató kínálatába, így lesz miből válogatni az előfizetők számára. Többek közt elérhetővé válik egy produkció folytatása, Wes Anderson négy rövidfilmje, adaptációk és egy ismert alkotás rebootja is.

Henry Sugar csodálatos története

Szeptember 1-jén került be a kínálatba az Egy fél nap (A Day and a Half / En dag och en halv) című svéd dráma-thriller. A történet szerint egy felfegyverkezett férfi, aki mindenáron a lányával akar lenni, beront a kórházba, ahol az elhidegült felesége dolgozik, majd elrabolja őt. Szintén ezen a napon érkezett a Netflixre egy indiai vígjáték, A péntek esti terv (Friday Night Plan). Anyjuk üzleti útra megy, ezért két civakodó testvér összefog, hogy titokban részt vegyenek az év legjobb buliján, mielőtt még az anyjuk hazaér.

hirdetés

Ugyanekkor debütált a Boldog befejezés (Happy Ending) is. A holland romantikus vígjátékban egy évnyi boldog párkapcsolatot követően Luna azt javasolja Minknek, hogy vonjanak be egy harmadik személyt a szexuális életükbe. Ám ez mindent felborít kettejük közt. 7-től megtekinthető az Egy kapcsolat jövője (What If) című Fülöp-szigeteki romantikus dráma. Amikor egy frissen házasodott zenész pár a nászútja során egy vihar miatt egy szigeten reked, fájó igazságokkal kell szembenézniük, amik felőrölhetik a házasságukat.

Szeptember 13-án jön a streaming szolgáltatóra a Freestyle. A lengyel thrillerben a bűnözői múlttal rendelkező feltörekvő rapsztárnak pénzre van szüksége a stúdiómunkához. Ezért kockázatos  drogüzletet köt, ami miatt mindent elveszíthet. 14-én lesz a premierje az Ehrengard: Egy csábítás története (Ehrengard: The Art of Seduction) című dán romantikus drámának. A cselekmény szerint egy “szerelemszakértőt” megbíznak, hogy tanítsa meg a hercegné félénk fiát a csábítás fortélyaira, ám botrányba keveredik, na meg egy saját románcba.

Szintén ezen a napon válik elérhetővé egy japán fantasy, az Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bűntény (Once Upon a Crime / Akazukin, tabi no tochu de shitai to deau). Miközben Hamupipőkével együtt a királyi bálon vesz részt, Piroska egy rejtély közepén találja magát. Vajon megtudja oldani az ügyet, mielőtt éjfélt üt az óra? A film Aito Aoyagi mangája alapján készült.

Szeptember 15-én kerül be a kínálatba A gróf (The Count / El Conde) című chilei horror-vígjáték. Augusto Pinochet egy halálra kész, 250 éves vámpír, ám a körülötte legyeskedő keselyűk nem hagyják elhunyni, míg nem harap még egy utolsót. Szintén ezen a napon debütál a Haley Lu Richardson és Ben Hardy főszereplésével készült Vajon létezik szerelem első látásra? (Love at First Sight). Két idegen megismerkedik egy londoni járaton, de a sors fintora elválasztja őket. Az újbóli találkozás valószínűtlennek tűnik, ám a szerelem fittyet hány az esélyeknek. A produkció Jennifer E. Smith azonos című regénye alapján készült.

22-én érkezik a platformra a Kémkölykök rebootja, a Kémkölykök: Armageddon (Spy Kids: Armageddon). A világ legnagyobb titkos ügynökeinek gyermekei akaratlanul segítenek egy nagyhatalmú játékfejlesztőnek elszabadítani egy számítógépes vírust, ami által minden technológiai eszközt irányítani tud. Ezt követően azonban ők is kémekké válnak, akiknek meg kell menteniük a szüleiket és a világot.

Szeptember 22-én kerül be a kínálatba A fekete füzet (The Black Book) című nigériai thriller is. A film egy gyászoló diakónust követ nyomon, akinek a fiát emberrablással vádolják. A férfi úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és szembeszáll a korrupt rendőrökkel. 27-től lesz megtekinthető egy brazil akciófilm, az Ismeretlen rakomány (Overhaul / Carga Máxima). Amikor a teherautóversenyző Roger mindent elveszít, csábító, ám veszélyes ajánlatot kap: egy tolvajbanda menekülő sofőrjeként kellene dolgoznia.

Ugyanzen a napon jön a streaming szolgáltatóra a 2019-ben megjelent francia produkció folytatása, a Külvárosi utak 2. (Street Flow 2 / Banlieusards 2). A friss dráma két évvel az első film cselekménye után játszódik. Az árulás, a bosszú és az erőszak körfogásában a Traoré fivérek továbbra is egy szebb jövőért küzdenek a nyomorúságos párizsi külvárosban.

Négy egymást követő napon négy vadonatúj, Wes Anderson által rendezett rövidfilm érkezik a Netflixre, melyek Roald Dahl történetei alapján készültek. 27-én válik elérhetővé a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Henry Sugar csodálatos története (The Wonderful Story of Henry Sugar). Egy gazdag ember tudomást szerez egy gururól, aki a szeme használata nélkül is lát, a férfi pedig nekikezd, hogy elsajátítsa a képességet annak érdekében, hogy csalni tudjon a szerencsejátékokban. 28-án válik elérhetővé A hattyú (The Swan), amely egy zseni kisfiúról szól, akit két könyörtelen zsarnok üldöz.  

29-től lesz megtekinthető Dahl egy kevésbé ismert novellája alapján készült, stop motion animáció, A patkányfogó (The Ratcatcher), amely egy hivatásos rágcsálóirtót mutat be. 30-án jön a streaming szolgáltatóra a Wes Anderson által rendezett Roald Dahl-gyűjtemény utolsó alkotása, a Méreg (Poison), amelyben egy férfi egy mérges kígyót talál az ágyában. 

Szeptember 28-án kerül be a kínálatba a Szerelem a levegőben (Love Is In The Air). Az ausztrál romantikus vígjátékban a családi vállalkozás megmentéséért harcoló független pilóta beleszeret abba a férfiba, akit a cége azért küldött, hogy felszámolja az általuk üzemeltetett légitársaságot. 29-én debütál egy spanyol thriller, a Sehol (Nowhere). A történet szerint egyedül, a tengeren sodródva próbál életben maradni egy konténerben rekedt terhes nő, aki egy szétdúlt diktatórikus országból menekül.

A Netflix szeptemberi sorozatpremierjeit itt, míg az RTL+ legújabb produkcióit itt mutattuk be. A SkyShowtime e havi legnagyobb filmjeiről és szériáiról itt, a Disney+ filmes premierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Árpa Attila lesz az RTL vadonatúj napi sorozatának egyik főszereplője

Itt a Sárkányok háza 2. évadának 5. epizódjának előzetese

A csatornán még nem látott török sorozat érkezik a Dunára

Ezek a hét legnagyobb streaming premierjei

Megszűnt az egyik hazai csatorna

Legendás kvíz műsorvezetésével térhet vissza Palik László a TV2-re