A The Walking Dead napjaink egyik legnézettebb produkciója, így egyáltalán nem volt meglepő 2015-ben, amikor az amerikai AMC csatorna úgy döntött, hogy berendel egy testvérszériát a zászlóshajójának. Az új széria, a Fear The Walking Dead rengeteg nézőt meglepett, hiszen sokkal emberközelibb karakterekkel, hétköznapibb drámával, ugyanakkor rengeteg zombival mutatta meg a produkció az apokalipszis első napjait. Az AMC jóvoltából megnézhettük a 3. évad első két részét, melyben Travis, Nick, Alicia és Madison egy katonai egység fogságába esett, ahogy azt a tavalyi évadzáróban már felvezették nekünk. A Fear The Walking Dead szezonnyitója még a megszokottnál is brutálisabb és kegyetlenebb lett, így biztos nem fog csalódni a rajongótábor, amikor június 5-én visszatér a széria a képernyőre.

A Fear The Walking Dead egyik nagy előnye az anyasorozattal szemben, hogy nem képregényes alapokra építkeznek az írók, így sokkal szabadabban dolgozhatnak a karakterekkel. A The Walking Dead esetében helyenként érezni, hogy bizonyos jeleneteket más médiumra álmodtak meg a készítők, ezért nagyon sokszor például hiteltelen az akció a sorozatban. A spinoff esetében hasonló még csak eszébe se jut az egyszeri nézőnek, hiszen Nickékkel nagyon könnyű azonosulni. A család tagjai között van két tanárból lett túlélő is, illetve a gyerekeik se azok a Bear Gryllsek, így helyenként bizony komoly nehézségeket okoz nekik az, hogy körülöttük mindenütt zombik csattogtatják az éhes fogsorukat.

A 3. évad nyitányában a történet pont ott veszi fel a fonalat, ahol a 2. befejeződött, ugyanis az amerikai-mexikói határon hőseink belefutnak egy állig felfegyverzett, katonáknak tűnő csapatba, akik nem túl barátságosan állnak az új jövevényekhez. Nem kell aggódni, a főszereplőknek a folytatásban rendesen kijut a megpróbáltatásokból, tekintve, hogy az apokalipszisben még inkább igaz az egyszeri mondás, miszerint az ember a nehéz helyzetekben csak magára számíthat igazán. Az első két epizód felvezet több új karaktert is a produkcióba, akik várhatóan tovább a képernyőn maradnak majd, de persze nem érdemes arra számítani, hogy akkora barátkozás lesz a már bejáratott és a friss szereplők között. Ez pedig így jó, hiszen a történetet a konfliktus viszi előre, főleg egy olyan drámasorozatban, mint a Fear The Walking Dead.

A dupla epizódos premierből egyértelműen az első rész sikerült jobban, a másodikban már sokszor leül a történet és több az üresjárat. Mindemellett a második rész is egy komolyabb csavarral veszi kezdetét, ami miatt pár rajongónak álmatlan éjszakája lesz, de ezt mindenki fedezze fel magának, amikor június elején a szélesebb közönség előtt is visszatér a Fear The Walking Dead.

hirdetés

Az előző évadokban a készítők szerettek azzal játszani, hogy a csapatot különböző helyszíneken mozgatják, így mindig volt egy-egy nagy visszatérés és régen várt találkozás. A 3. évadban talán szakítanak ezzel a hagyománnyal, az eddig általunk látottak szerint, ráadásul a helyszínt tekintve a The Walking Dead 2. szezonjára hajaz eddig a folytatás. Mindenki eldöntheti magának, hogy ez jó hír-e, azonban egy dolgot magabiztosan ki lehet jelenteni, Travisék idén se fognak unatkozni.

A Fear The Walking Dead két részes nyitánya egészen brutálisra sikeredett, teli van olyan jelenetekkel, amiket az ember jobb, ha nem evés közben néz. Persze az áldozataikat szétmarcangoló zombik idén is visszatérnek a képernyőre, de ezúttal érdemes még grafikusabb történésekre felkészülni. Ez az évad még keményebb lehet, mint az eddigiek voltak, több emberi drámával, több vérrel és intrikával. A The Walking Dead sokszor beleesik a hibába, hogy szappanoperának képzeli magát, a spinoff azonban várhatóan marad még egyelőre ezen a durvulós, akciódús vonalon, aminek mi csak örülni tudunk. Értékelés: 8/10

(A Fear The Walking Dead a magyar AMC-n június 5-én tér vissza, dupla résszel, az évad 16 részes lesz, és idén is kettébontva kerül adásba. Az évadpremiert az AMC a világpremierrel egy időben, 03:00-kor adja le, magyar felirattal, majd június 5-én, vagyis még aznap 22:00-kor szinkronnal is képernyőre kerül az első két rész!)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része