2019 októberében az HBO egyik pillanatról a másikra kaszálta el a Trónok harca előzménysorozatát, a Bloodmoont, majd szinte azonnal bejelentették, hogy 10 részes berendelést kapott egy House of the Dragon című sárkányos spinoff. A produkció a Targaryen-családról fog szólni, az utolsó sárkánylovasokról, akik elfoglalták maguknak Sárkánykőt. A történet George R. R. Martin regényén, a Tűz és véren alapszik, mely Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, akik azért küzdöttek, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat.

A House of the Dragon első szezonjának fejlesztése a koronavírus-járvány alatt sem állt le, Martin vezetésével az írók az otthonukban dolgoztak a forgatókönyvön. A szériáról egyelőre keveset tudni, hiszen a tényleges forgatás még el sem kezdődött, az amerikai sajtó azonban 2022-es premierdátumot emleget általában a produkció kapcsán. A külföldi lapok nemrég újra felkaptak egy interjút, amelyet korábban Francesca Orsi, az HBO képviselője a Hollywood Reporternek adott. Ebből az is kiderült, hogy a csatorna nem aprózza el, és rengeteget költenek a spinoff első 10 részére.

“A Trónok harca első szezonjának összköltségvetése 50 millió dollár volt, ennyiből nem lehetne elkészíteni egy sárkányos sorozatot. A House of Dragon the Dragon ehhez képest jóval nagyobb összegbe fog kerülni. Az HBO-nál nem arra törekszünk, hogy biztonsági játékot játsszunk, újat szeretnénk mutatni a rajongóknak” – mondta a szakember. A produkció első szezonjának epizódjai 5 millió dollárból készültek, a későbbi évadokban már átlagosan 10 millióra, majd a 8. etap esetében 15 millió dollárra kúsztak fel a részek elkészítésének költségei.

hirdetés
hirdetés

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re