A Margaret Atwood 1985-ös regényén alapuló disztópikus drámasorozat, A szolgálólány meséje új évada nemsokára debütál, ezért összeszedtük mit lehet tudni eddig róla. A 4. évadot 2019 augusztusában, a 3. etap befejezőrésze előtt rendelték be. 2020 őszén került volna bemutatásra, azonban a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítaniuk a forgatást. Így végül fél év csúszással április 28-án debütál Amerikában, melyet egy előzetes kíséretében a Hulu jelentett be. Hazánkba április 29-én érkezik az HBO GO-ra magyar felirattal.

Az előzetesből kiderül, hogy készülőben van egy új lázadás, aminek June Osborn áll az élén. Gileád bár romokban, nem adják fel és igazán kemény harcokra számíthatunk. Elisabeth Moss korábban elárulta, hogy a fő konfliktus a karaktere és Lydia néni (Ann Dowd) között alakul majd. Az évad 10 részes lesz, a megszokott 13 helyett, amelyből hármat maga a főszereplő, Elisabeth Moss rendez.

A főszereplők mellett új színészek is csatlakoztak a sorozathoz. Zawe Ashton (Bársony körfűrész, Josephina) Moira barátnőjét, egy segédmunkást alakít, míg Reed Birney (Kártyavár, Donald Blythe ) egy gileádi személyt, akivel találkozik June. Mckenna Grace (A Hill-ház szelleme, fiatal Theo Crain) pedig Mrs. Keyes-t formálja meg, aki egy rendkívül intelligens kamasz feleség.

A nyolcszoros Emmy-díjas sorozat azonban még nem ér véget, ugyanis decemberben már berendelték az 5. évadot. A Hulu és az MGM már megvásárolta a regény 2019-es folytatásának, a Testamentumoknak a jogát, amely valószínűleg A szolgálólány meséjének a testvérsorozata lesz, új szereplőkkel. Február végén a showrunner, Bruce Miller nyilatkozata alapján kiderült, hogy Elisabeth Mosstól függ, meddig folytatják a sorozatot. Amikor a June-t alakító színésznő be akarja fejezni a forgatásokat, akkor a sorozat is a végéhez ér.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna