A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) a Netflix egyik legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata. Népszerűségét is a streamingszolgáltatónak köszönheti, ugyanis eredetileg a spanyol Antena 3 vetítette, ami a gyenge teljesítménye miatt elkaszálta volna. A nem várt sikert látva az írók azonban megbántak egy fontos dolgot a történettel kapcsolatban, amit most már legszívesebben máshogy írnának meg.

hirdetés

A 4 évad során számtalan sorsfordító esemény történt a sorozatban; eltérés a rablás eredeti tervétől, átállás a másik oldalra, szerelmek és barátságok, de ami a legfontosabb, halálok. A széria készítőinek és íróinak is ehhez köthető a legnagyobb megbánása. Sokak egyik kedvenc karaktere, Berlin feláldozta magát a csapatért, ami által társai el tudtak menekülni a pénzzel. Álex Pina a Money Heist: The Phenomenon című dokumentumsorozatban beszélt Berlinről:

“Valaki azt mondta nekem, hogy ez a karakter egy másik korból jött és ki kéne hagyni a sorozatból. Azt mondtam, hogy nem akarom kiírni. Ő sok szempontból nőgyűlölő, nárcisztikus és pszichopata, de a szériában elfért egy ilyen karakter, és a közönség szabadon eldöntheti, hogy kinek az oldalára áll.”

Az író szerint az ilyen karakterek nélkül a széria unalmassá válik, mert így kevesebb dolog történik. A közönség mozgalmasságot akar, márpedig nincs jobb egy főgonosznál, akivel a nézők együttérezhetnek. A nagy pénzrablás script coordinátora, Javier Gómez Santander az El Mundonak azt nyilatkozta, hogy a sorozatnál jelenetről jelentre haladnak, és nem tudják mi következik a történetben.

“Sose vettük fontolóra, hogy meddig tart majd a sorozat. Ha tudtuk volna, hogy milyen sikeres lesz ez a jelenség, akkor sose gondolkoztunk volna el azon, hogy megöljük Berlint”- mondta Santander.

hirdetés

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2

Hétvégi, Drága örökösök különkiadása lesz az RTL vadonatúj vetélkedőjének

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik májusban a Netflixre

Három részletben érkezik a Cobra Kai utolsó évada a Netflixre

Megjelent Benedict Cumberbatch vadonatúj minisorozatának első előzetese

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai