A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van.

Habár a Syfy nevű sci-fi tévécsatorna népszerűsége és az általa képviselt minőség erősen megkopott, mégis érdemes egy-két sorozatukat figyelemmel kísérni. Az egyik ilyen a The Magicians, melynek története leginkább a Harry Potterhez hasonlítható, azonban a Trónok harca rajongók is megtalálhatják a számításukat a produkcióval. A 2015 decemberében indult széria eddig három 13 részes évadot ért meg, a történet szerint pedig egy Quentin nevű férfi az egyetemi jelentkezése során furcsa körülmények között tudja meg, hogy a varázsvilág létezik.

A mágikus realizmus a modern tévézés egyik felkapott témája, a nézőket pedig a The Magicians egészen könnyen képes volt megnyerni magának. A sztori hangvétele egészen komolyan vehető és van is egy-két jobb csavar az első három szezonban. A Trónok harcában is több helyen felbukkan a varázslás, elég csak Bericre gondolni, aki többször is feltámadt már a halálból, de az örökké fiatal Melisandre és a zombi Hegy is jó példa lehet erre.

Aki a brutális harcokat és a “történelmi hűséget” preferálja a Trónok harca esetében, valamint a politikai machinációkat se veti meg, annak a History Channelen futó Vikingek kedvezhet. A sorozat 2013-ban indult, jelenleg 59 rész ment le belőle, a történet pedig a korai középkor Skandináviáját és Britanniát mutatja be főként. Ragnar Lothbrok kellően markáns főszereplő a produkció nagy részében, akivel könnyű azonosulni és szurkolni neki. Rajta kívül a hajóépítő Floki és a brutális harcossá cseperedő Björn is nagyszerű adalék a Vikingekben.

A Vikingek egyik nagy erőssége, hogy nem bánik kesztyűs kézzel a nézőkkel, illetve a karakterekkel sem. A lassan kiöregedő és unalmassá váló figurákat legalább olyan könnyedén váltják le a készítők, mint a Trónok harcában. Érdekesség, hogy a szériát az a Michael Hirst hozta tető alá, aki korábban a Tudorokért is felelős volt. A kreatív szakember történész, így rendkívüli alapossággal néz utána a múltbéli történéseknek, hogy azokat élvezhetően tálalja a képernyőn.

28. heti nézettség - Tarolt a Barátok közt utolsó epizódja

3 rövid előzetes érkezett a Keresztanyu 2. évadához

A Netflix megmentheti a 3. évad után elkaszált sorozatot

Kiderült, hogy ki lesz a visszatérő Nagy Ő műsorvezetője

Az HBO új sorozata drágább lehet a Trónok harcánál

Hogyan lehet díjmentesen használni az RTL Most+-t? (x)