2020 szeptemberében jött a hír, hogy A mi kis falunk gyártója, a ContentLab&Factory elkészíti az első nemzetközi piacra szánt minisorozatát, a HA-LCI-t. A széria a Malév 1975-ös légikatasztrófáját és az azt követő nyomozás eseményeit dolgozza fel. Az alkotók korábban bejelentették, hogy 2022 elején kezdik el forgatni, és reményeik szerint az év végére már a nézők is láthatják, a produkció felvétele azonban azóta is csúszik. Kapitány Iván, a HA-LCI alkotója a Media1 podcastjében mesélt a sorozat késlekedéséről, és arról, hogy mikor kezdődhetnek el a felvételek.

hirdetés

A ContentLab&Factory producere és kreátora szerint több tényező is befolyásolja a produkció létrejöttét. Többek közt azért is csúszik a széria, mivel rendkívül drága az elkészítése, és koprodukciót igényel, amelynek összehozásával jelenleg már harmadszorra próbálkoznak. Legutóbb a járványhelyzet nehezítette meg a munkálatokat, most pedig a gazdasági válság befolyásolja azt. Mindezek ellenére továbbra sem tettek le a sorozat létrehozásáról, sőt jelenleg is zajlik az előkészítése. A HA-LCI megjelenésére azonban még várni kell, mivel a forgatások is sokára kezdődhetnek el.

“Én bizakodó vagyok, de hogy pontosan erre mikor fog sor kerülni…ha szerencsés a csillagok állása, akkor talán jövő utáni év elején (2024 év eleje – szerk.) le lehet már forgatni. Ha nem, akkor még várni kell, de hát voltak a világtörténelemben olyan filmek, amik nagyon hosszú idő után valósultak meg, sok-sok hányattatás után. Ez most olyan lesz, valószínűleg”

– mondta Kapitány Iván a Media1 2022 végén felvett, de 2023 elején megjelenő podcastjében.

hirdetés

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re