A rémfarkasokat legalább annyira szerették a Trónok harca nézői, mint Daenerys sárkányait, a Starkok címerállatainak felbukkanására pedig nem is kellett sokáig várni. Rögtön az első részben kulcsszerepet kaptak a jószágok, amikor is Ned Stark (Sean Bean) és Havas Jon (Kit Harington) rátalált pár kölyökre és hazavitték őket. A későbbiek során, főleg az első évadokban fontos szerephez jutottak a négylábúak, elég például a Vörös Nászra gondolni. Az október elején megjelent, Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből azonban most kiderült, hogy a készítők eredeti tervei szerint a későbbi szezonokban is nagyobb szerepük lett volna a rémfarkasoknak.

“A Trónok harca első évadában még sokat voltak képernyőn a rémfarkasok, de már ekkor egy csomó olyan jelenetet ki kellett vágnunk, amelyekben a Starkok címerállatai szerepeltek. Ekkoriban még élő állatokat használtunk a felvételekhez és nem különleges effektekkel dolgoztunk. Épp ez volt a probléma, sokszor az idomárok kiadták a parancsot a farkasoknak és egész egyszerűen nem voltak hajlandóak megcsinálni azokat. Rengeteg időbe telt volna, hogy leforgassunk minden jelenetet velük, emiatt kihagytuk ezeket” – mondta friss interjújában Bryan Cogman, a Trónok harca egyik rendezője.

A későbbiek során a stáb már CGI segítségével jelenítette meg a nagyra nőtt állatokat, ekkor pedig a büdzsé jelentett problémákat a sorozat alkotóinak. A 8. évad 3. részében lett volna egy olyan jelenet, amelyben egyszerre 50 rémfarkas támad az Éjkirály élőhalott sárkányára, Viserionra, végül azonban pénzügyi okokból le sem forgatták az összecsapást.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához