68 éves korában elhunyt Michael Newman. A hivatásos tűzoltó, valódi vízimentő és színész a Baywatchban lett ismert, ahol a saját magáról elnevezett karaktert alakította. A vízimentős sorozatban Newman, David Hasselhoff után a második legtöbb epizódban volt látható. A színésznél még 2006-ban diagnosztizálták a Parkinson-kórt.

hirdetés

Michael Newman legismertebb szerepe Mike “Newmie” Newman volt a Baywatch sorozatban. Los Angeles-i vízimentőként kezdte karrierjét, és szaktudása révén kezdetben tanácsadóként vett részt a produkcióban. A készítők figyeltek fel természetes jelenlétére, ezért felajánlották neki a lehetőséget, hogy kamerák előtt is megjelenjen. Eredetileg mellékszereplőnek szánták, ám karaktere idővel állandó taggá vált és végül 1989 és 2000 között 150 epizódban láthatták a nézők.

Newman valódi életmentői tapasztalatai révén a Baywatch jeleneteit hitelesebbé tette, különösen a vízi mentéseknél. Munkája során nemcsak színészként, hanem szakmai koordinátorként is közreműködött a veszélyes jelenetekben. Bár a sorozat révén vált híressé, soha nem hagyott fel eredeti hivatásával, és a forgatások mellett továbbra is mentősként dolgozott Los Angeles partjainál.

Visszavonulása után a Parkinson-kór elleni küzdelme került előtérbe, amellyel 2006-ban diagnosztizálták. Betegségével kapcsolatos tapasztalatait az After Baywatch dokumentumsorozatban osztotta meg, miközben a nyilvánosság előtt is igyekezett felhívni a figyelmet a betegségre. Halálát szívproblémák okozták, ahogy azt barátja, Matt Felker, a After Baywatch: Moment in the Sun című dokusorozat rendezője megerősítette.

hirdetés

Az RTL leleplezte az Álarcos énekes negyedik nyomozóját

Vadonatúj előzetes érkezett a Yellowtone 5. évadának befejező részeihez

Jövő héten műsorváltozás lesz az RTL-en: Sebestyén Balázs ellepi a hétköznap estéket

Bejelentették, hogy mikor indul az Álarcos énekes 4. évada az RTL-en

Újabb okostelevíziókon vált elérhetővé az RTL+ applikációja

Az elmúlt hetekben a TV2-n látható énekes lehet az Álarcos énekes műsorvezetője