Legtöbbször a The Walking Dead következő szezonját az AMC mindig 2-3 rész után berendeli, a 9. évadról azonban viszonylag későn született döntés. A félévad fináléja után jelentette be ugyanis a kábelcsatorna, hogy jövőre is visszatér a zombis csatorna a képernyőkre. A késlekedés oka nyilvánvalóan az, hogy a produkció népszerűsége folyamatosan zuhan, a The Walking Dead nézettsége 6 éves mélyponton van.

Az AMC sem elégedett a látottakkal, erre utal az is, hogy a jelenlegi készítő, Scott Gimple új pozícióba kerül, showrunnerként a helyét pedig az az Angela Kang veszi át, aki 2011 óta a The Walking Dead egyik írója, 2013 óta pedig executive producerként dolgozik a szérián. Az biztos, hogy a kábelcsatornánál a sorozat igazi franchise-zá nőtte ki magát, hiszen egy testvérszériát, a Fear The Walking Deadet is hozzácsapta a kínálatához az AMC. Kérdés azonban, hogy az anyasorozat mikorra fullad ki teljesen. A korábbi nyilatkozatokkal ellentétben nem valószínű, hogy tényleg 15-20 évadot is megélhet a The Walking Dead.

Az biztos, hogy a zombiapokalipszis sose volt még olyan unalmas a kritikusok és a nézők egybehangzó véleménye szerint, mint a The Walking Dead 8. évadában, ideje lesz visszatérni a jól bevált formulához, azaz kevesebb harcot és több karakterdrámát mutatni. A szériának ez állt mindig is jól, a készítők egyszerűen nem tudnak elég minőségi, akciófilmes jelenetet leforgatni. Ennek a levét pedig a nézők isszák meg.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en