A Trónok harca 5. évadának egyik legizgalmasabb része a “Rideghon” című 8. epizód volt, amelyben Havas Jonék megküzdöttek a Mások seregeivel. Az ütközetben a szokásoknak megfelelően a sorozat készítőgárdája több kaszkadőrt is alkalmazott, akik közül az egyik, a 41 éves Andy Pilgrim komoly sérülés miatt beperelte a Trónok harca gyártócégét, a Fire & Blood Productionst.

Pilgrim egy élőhalottat alakított, több kaszkadőr társával együtt egy közel 5 méteres létrán kapaszkodtak, amelyről szerencsétlen módon a férfi leesett. Ugyanis a barikád, aminek nekitámasztották, váratlanul összeomlott. Ügyvédje szerint bokatörése miatt soha többet nem forgathat olyan jeleneteket, amelyekben ugrást végezne. Ez szerintük egy kaszkadőr karrierjének a végét jelenti, így 254 ezer dolláros (72,5 millió forintos) kártéritést követelnek.

A Fire & Blood Productions ügyvédje, Jonathan Bellamy is megszólalt az ügyben. “Eddig egyetlen kaszkadőr sem panaszkodott, Pilgrimnek és kollégáinak tisztában kellett azzal lenniük, mi a teendő váratlan helyzetekben. Ilyenkor tompítani kell az esést és gurulni egyet a földön, de nem hinném, hogy ezt pont nekem kellene neki elmagyarázni. Ha sérülés történt, az baleset volt, vagy Pilgrim hibája. Emellett Andy Pilgrim a Rideghont követő részekben is forgatott, anélkül, hogy jelezte volna, hogy megsérült” – árulta el a Trónok harca gyártócégének képviselője. (Fotó: HBO)

Megérkezett a Stranger Things 4. évadának első felének végső előzetese

Új időpontba kerül A mi kis falunk az RTL Klubon

Itt A nagy pénzrablás koreai verziójának első előzetese

Már most megnézhető a Stranger Things 4. évadának eleje és több új infó is érkezett

7 évad után véget ér az egyik népszerű amerikai sorozat

3 év szünet után tér vissza az 500 az ATV-re (x)