Az HBO több íróval is megegyezett, hogy dolgozni kezdjenek több, a Trónok harca világában játszódó sorozaton. A világsajtó egyszerre pezsdült fel a hírre, hogy A tűz és jég dala világa nem kevebb, mint 4 testvérszériával bővülhet. A tervek szerint mindegyik produkció a George R. R. Martin által felvázolt Westerosban játszódna, azonban különböző korokban. Nem lesz könnyű dolga az HBO-nak, ha ki akarja választani a legjobb, lehetséges spinoffot, a felbérelt írók között ugyanis a következő nevek sorakoznak: Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service), George R. R. Martin, Brian Helgeland (LA: Confidential, Robin Hood), és Carly Wray (Mad Men, The Leftovers).

Martin és a Trónok harca készítői, David Benioff és D.B. Weiss lesznek a készülő projektek producerei, utóbbiak azonban nem vesznek részt az írásban, az anyasorozat 7. és 8. évada miatt. Az HBO egyelőre nem jelentette be, hogy mikorra várható az első Trónok harca spinoff, a hírek szerint ugyanis hagyják, hogy az írók a saját tempójukban dolgozzanak és minél magasabb minőséget tegyenek le az asztalra.

Már korábban téma volt, hogy a Trónok harca testvérsorozatot kaphat, hiszen George R. R. Martin is úgy nyilatkozott, hogy nyitott lenne az ötletre, ráadásul az HBO-nál sem zárkóztak el a folytatás lehetőségétől. Elvégre a csatorna legsikeresebb szériájáról van szó. A sajtó máris találgatni kezdte, hogy vajon miről szólhatnak a készülő sorozattervek, a teóriák főleg a Dunk and Egg novellákról szólnak, illetve sokak szerint esélyes befutó a Robert Baratheon fiatalkorát és trónra jutását bemutató sztori, amelyben többek között a Targaryenek bukását is láthatnánk. Mindemellett Valyria bukása is érdekes téma lehetne, de erről egyelőre hivatalos információk nincsenek.

Az, hogy az HBO négy sorozattervet is bekért különböző alkotóktól, arra utal, hogy a csatornánál biztosra mennek és nagyon szeretnék, hogy a Trónok harca valamiféleképp folytatódjon. Erre nagy is az esély, hiszen szinte kizárható, hogy ezek közül egyik se fog tetszeni a tévéadónak.

Először egy színésztársa miatt örült, hogy bekerült A mi kis falunkba – interjú Schmied Zoltánnal

A Zivány egyes újabb fontos szereplője lesz látható az új előzménysorozatban

Megint későbbre tolták a budapesti Comic Cont, de az új időpontban is lesz Trónok harcás színész

Beharangozó videó érkezett a The Witcher 2. évadához

A hétvége erejéig újra elérhetővé tették a Diginél az Izaura TV-t és a Jocky TV-t

A Keresztanyu sztárjával indult új focis műsor a VIASAT6-on