Ma délelőtt a Big Picture nevű televíziós konferencián Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója az X-Faktor 2020-as visszatérése és a Cápák között folytatása mellett egy új műsort is bejelentett. Kiderült ugyanis, hogy 2020-ban egy különleges zenés showműsor érkezik az RTL Klubra. A The Masked Singer című eredeti formátumot Amerika is csak nemrég fedezte fel magának, a FOX-on 2019 elején debütált, jelenleg a második etapja fut és már jövő februárban elindul a harmadik szezonja is.

A produkció érdekes gyökerekkel rendelkezik, hiszen Craig Plestis amerikai producer egy thaiföldi étteremben, nyaralás közben kapta fel rá a fejét. Evés helyett ugyanis mindenki arra koncentrált, ahogy egy kengurunak öltözött ember a tévében énekel. A szakember ezt követően felkutatta az eredeti, King of Masked Singer című dél-koreai formátumot, átdolgozta és eladta a FOX-nak.

A The Masked Singerben celebek lépnek fel, őrült jelmezekbe öltözve. Minden adásban párbajok vannak, ahol kettesével mérkőznek meg egymással a versenyzők. Könnyebbséget jelent, hogy a hírességek kiválaszthatják, mit szeretnének énekelni és a saját hangjukon adhatják elő a produkciójukat. A zsűri és a nézők szavazatai alapján egyvalaki védettséget nyer a hétre, a vesztesek közül pedig eldől, kinek kell távoznia. A tét nagy, hiszen a kiesőnek le kell vennie az álarcát, amely mögött rejtőzhet profi énekes, sportoló, vagy éppen valóságshow-sztár is.

hirdetés

A műsor érdekessége, hogy az adások alatt apró utalásokat kapunk arra, hogy ki rejtőzhet a maszkok mögött. A The Masked Singer külföldi verzióiban a zsűri is igyekszik rájönni, kik lehetnek a résztvevő celebek, a műsor erősen épít az emberi kíváncsiságra. Az amerikai adaptációban rendkívüli a titoktartás a realityvel kapcsolatban, egyes hírek szerint az ottani stábból mindössze 25-en tudták, hogy az első évadban kik voltak a vetélkedő énekesek. Alább mutatunk egy összefoglaló videót a The Masked Singer FOX-on vetített első évadáról!

hirdetés

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re