Az RTL Magyarországhoz csatlakozik Szabó Balázs, a Viasat, AXN és Sony csatornákat üzemeltető Sony Pictures Television Network eddigi programingért felelős executive igazgatója. A szakember a vallatnál régiós tartalmi vezető volt, hozzá tartozott a cégcsoport összes közép-kelet európai csatornája. Új pozíciójában a luxemburgi RTL-hez tartozó CLT-UFA-hoz kerül, ahol a Hungarian Broadcasting Division programigazgatója lesz. Februártól Luxemburgból irányítja majd az RTL Magyarország tévécsatornáira és online felületeire vásárolt külföldi tartalombeszerzést, valamint az RTL kábelcsatornái és videótárai programing vezetője is ő lesz.

Tartalomalapú és összképernyős szemléletű tervezés egy új – az eddigi párhuzamos rendszereket egyesítő – hatékonyabb szervezetben. Így foglalhatók össze a most bejelentett átalakítások céljai. „A digitalizációval gyorsan változnak a médiafogyasztási szokások, ezt a tendenciát a világjárvány csak még jobban felerősítette” – fogalmazott Kolosi Péter a modellváltással kapcsolatban. „Az RTL Magyarország büszke arra, hogy hagyományosan az iparági változások early adoptere, korai alkalmazója a hazai piacon. Erre a piacvezető szerepre példa a tartalomszerkesztésért felelős folyamatok és szervezeti egységek mostani integrációja is” – mondta a vezérigazgató-helyettes, programigazgató, aki változatlanul az RTL Magyarország teljes körű tartalmi irányítója marad.

Az integráció révén létrejövő új szervezeti egység a Content Hub, amely – a médiapiaci fejlődés korábbi szakaszára jellemző – csatornalapú tervezés helyett, immár tartalomalapú megközelítéssel tervezi meg és hangolja össze az egyes produkciók útját, illetve életciklusát az RTL Magyarország csatornái és platformjai között. „Funkció nem vész el, csak átalakul: pontosabban egy új, egységes szervezetbe tagozódik” – tette hozzá Kis-Bocz Éva, aki a médiaállatnál a transzformációs projekt vezetőjeként folytatja. „Minden kollégánk munkájára számítunk az adásmenet-készítéstől a formátumvásárláson át a szinkronig.”

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora