Tavaly novemberben az HBO bejelentette, hogy sorozatot készít az elmúlt évtized egyik legfelkapottabb videójátékából, a The Last of Usból. A történet a jövőben játszódik, ahol egy világjárványt követően a Földön több a fertőzött ember, mint az egészséges, és a városok el vannak zárva a külvilágtól. Egy megtört férfi (Joel) és egy különleges kislány (Ellie) kalandjairól szól majd a széria. A sorozat főszereplői a Trónok harca két sztárja, az Oberyn Martellt alakító Pedro Pascal és a Lyanna Mormont bőrébe bújó Bella Ramsey lesznek.

A széria forgatása ebben a hónapban indult Kanadában. Damian Petti, az egyik filmezéssel foglalkozó helyi szervezet, az IATSE 212 elnöke azt nyilatkozta, hogy egy rész bőven beleszalad majd nyolc számjegyű összegekbe. Az amerikai sajtó szerint ez azt jelenti, hogy egy epizód alsó hangon 10 millió dollárba kerül majd. A Forbes magazin ennél tovább megy, ugyanis azt írják, hogy az HBO 12-15 millió dollárt áldoz egy-egy részre. Ebben az esetben a The Last of Us 1. szezonja akár 150 millió dollárba is kerülhet. Ez pedig azt jelentené, hogy a sorozat 1. etapja drágább lehetne, mint a Trónok harca bármelyik évada.

A széria forgatókönyvét a Csernobilt is jegyző Craig Mazin írja, a munkálatokban pedig részt vesz a videójáték alkotója, Neil Druckmann is. A készítők szerint nem csak a játékőrültek fogják érteni a történetet, hanem azok is, akik nem ismerik a sztorit. A sorozat 2022-ben kerülhet képernyőre.

Hatalmas bejelentéseket tett és számos előzetest adott ki a Netflix

Megjelent a Vikingek: Valhalla első előzetese

Nagy bejelentések, több jelenetvideó és új előzetes érkezett a The Witcherről

Izgalmas jelenetvideót tett közzé a Netflix A nagy pénzrablás folytatásából

Itt vannak az első képsorok a Bridgerton család 2. évadából

Megjelent a Stranger Things 4. évadának legújabb előzetese