A mi kis falunk 4. évadának 4. epizódjában 3 másodperc erejéig – tudta és engedélye nélkül – feltűnt egy pilisszentléleki lakos, Reményi János. A férfi a jelenet miatt beperelte a falus sorozatot gyártó Content Factory Kft-t. Tavaly februárban megírtuk, hogy a bíróság első fokon Reményi Jánosnak adott igazat. Májusban azonban kiderült, hogy a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla megváltoztatta a döntést. A felperes és jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás éltek a felülvizsgálati kérelemmel, így harmadfokon folytatódott a per. A Kúria eljárási jogszabálysértésre hivatkozással a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a Győri Ítélőtáblát.

hirdetés

Januárban kiderült, hogy a megismételt eljárás során újra Reményi Jánosnak adtak igazat. A gyártót pedig ezután a 300 ezer forint sérelemdíj, valamint a 2,6 millió forintos perköltség kifizetésére kötelezték. Gaudi-Nagy Tamás akkor azt állította, hogy ez a végső ítélet, azonban bebizonyosodott, hogy ez nem igaz. Néhány nappal később megírtuk, hogy a Content Factory Kft képviselői is benyújtották a felülvizsgálati kérelmet, így a tárgyalás a Kúrián folytatódott. Augusztus elején megszületett a döntés, a Kúria A mi kis falunk gyártójának adott igazat. Ennek értelmében a Content Factory Kft nem köteles sérelemdíj megfizetésére, továbbá nem köteles a felmerült perköltségét sem megfizetni. Reményi Jánosnak a sérelemdíj összegét vissza kell utalnia a gyártócégnek.

A Kúria döntése jogerős, ám most újabb fordulat történt az ügyben. A férfi ugyanis az Alkotmánybírósághoz fordult. Az Index írta meg, hogy szeptember 11-én iktatták a pilisszentléleki indítványozó alkotmányjogi panaszát, amely szerint “a Kúria döntése sérti az indítványozó emberi méltóságát és a tisztességes bírósági eljáráshoz fűződő jogát, továbbá az egyenlő bánásmód követelményének sem felel meg”. Az indítvány szerint a bíróság elsőfokon helyesen ítélte meg, hogy az alperes részéről súlyos mulasztás az, ha a tevékenységével szorosan összefüggő jogszabályokat nem tartja be.

hirdetés
hirdetés

Bejelentették, hogy mikor érkezik a Ted-filmek előzménysorozata a SkyShowtime-ra

Reviczky Gábor úgy gondolja, hogy legyőzte a betegségét

Vadonatúj német minisorozat érkezik az RTL sorozatos csatornájára

Kiderült, hogy idén karácsonykor mikor lesz látható a Reszkessetek, betörők a TV2-n

Két felső vezetője távozik az itthon 5 tévécsatornát üzemeltető Antenna Entertainmentnek

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek a Disney+ kínálatába decemberben