Áprilisban közzétette a Netflix az idei első negyedéves gyorsjelentését, melyből kiderült, hogy az elmúlt 10 év során először csökkent a Netflix előfizetőinek száma. A szolgáltató ugyanis 200 000 felhasználót vesztett el az előző negyedévhez képest. Nemrég az AT&T pénzügyi jelentése megmutatta, hogy az HBO és az HBO Max ellentétes utat járt be az elmúlt időszakban, mint a Netflix, mivel 3 millióval több előfizetővel rendelkezik, mint negyedévvel korábban. Most kiderült, hogy a Disney+ is hasonlóan nagy sikert könyvelhet el.

A streaming szolgáltató 7,9 millió új előfizetővel növekedett az év első három hónapjában. Ez a szám bőven meghaladta az elemzők által várt 5,2 milliót. Az elmúlt hat hónapot nézve csaknem 20 millióval több feliratkozója lett. A nagy növekedésnek köszönhetően a platform globális előfizetőinek száma április 2-án elérte a 137,7 milliót. A növekvő tendencia várhatóan folytatódik, nyáron ugyanis még több országban válik elérhetővé a szolgáltatás. Köztük szerepel Magyarország is, hazánkban ugyanis június 14-én indul el a Disney+.

Pénzügyi értelemben azonban nem sikerült ennyire jól ez a három hónap. Az előrejelzett 20,05 milliárd dolláros bevétel helyett 19,25 milliárd dollár folyt be a vállalathoz. Ennek következményeként szerdára 2%-ot esett a részvényeinek értéke. Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója ettől függetlenül sikerként tekint az elmúlt időszakra. Elárulta, hogy 2024 végére 230-260 millió előfizetőt szeretnének elérni.

Megérkezett a Stranger Things 4. évadának első felének végső előzetese

Új időpontba kerül A mi kis falunk az RTL Klubon

Itt A nagy pénzrablás koreai verziójának első előzetese

Már most megnézhető a Stranger Things 4. évadának eleje és több új infó is érkezett

7 évad után véget ér az egyik népszerű amerikai sorozat

3 év szünet után tér vissza az 500 az ATV-re (x)