A Trónok harca egészen az 5. évad záró epizódjáig szorosan követte a George R. R. Martin által írt A tűz és jég dala regénysorozat eseményeit. A 6. szezontól kezdve azonban az eredeti alkotó már csak a főbb fordulatokat mondta el David Benioffnak és D. B. Weissnek, a tévés adaptáció showrunnereinek. A rajongók szerint az HBO produkciójának minősége onnantól érezhetően lecsökkent, a párbeszédek, a karakterek közötti feszült jelenetek kezdtek eltűnni a sorozatból. A Netflixen látható Esernyő Akadémia készítője most a ComicBook.comnak adott ezzel kapcsolatban interjút, melyben biztosította a nézőket, hogy a képregényadaptáció nem fog a Trónok harca hibájába esni.

“Rendkívül szoros együttműködésben dolgozok az Esernyő Akadémia képregények alkotóival, Gerard Wayjel és Gabriel Ba-val. Minden évad előtt egy hosszabb előadás keretében ismertetem velük, hogy miről fognak szólni az új részek, majd a beleegyezésüket kérem. Néha ők is ötleteket merítenek a sorozatból, de előfordult olyan is, hogy bizonyos történetbeli elemek fontosságára Gerard Way hívta fel a figyelmemet. Így végül belekerült a Netflix szériájába is. Minden áron el szeretném kerülni azt a hibát, hogy a feldolgozás leelőzze az eredeti művet, mert annak sosincs jó vége” – mondta Steve Blackman, az Esernyő Akadémia készítője.

A Netflix produkciója 2019 februárjában mutatkozott be az online videotáron, majd a folytatás július 31-én érkezett meg a képernyőkre. A történet egy olyan milliárdosról szól, aki különleges képességű gyermekekből épít szuperhős-csapatot, akik felnőve a világvége ellen küzdenek. A sorozat a korábban hazánkban is népszerű, My Chemical Romance zenekar frontembere, Gerard Way képregényén alapszik.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része